Aktivitete

May 16, 2018

CoDe Albania u përfaqësua përmes projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës” në panairin Rajonal të Punës 2018

U zhvillua ditën e djeshme Panairi Rajonal i Punës 2018, në ambientet e sheshit Liria në Durrës, organizuar nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit. CoDe Albania u përfaqësua përmes projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, financuar nga GIZ, Programi ProSEED, në mbështetje të të rinjve me aftësi të kufizuar. 17 studentë të Universitetit Aleksandër Mosiu Durrës […]
May 16, 2018

Fokus – grup mbi “Planin Kombëtar të Veprimit për Rininë 2015-2020” me nxënësit e shkollës “Skënderbeu” – Krume, Has

Në kuadër të projektit pilot të zbatuar në Has “Të Rinjtë në Vendimmarrje”, financuar nga projekti i CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2020”, është realizuar me date 16 maj 2018 Fokus-grupi mbi Planin Kombëtar të Veprimit per Rininë 2015-2020, me 19 nxënësit senatorë të shkollës së mesme “Skënderbeu” – Krumë. Në bashkëpunim me stafin pedagogjik, u zhvillua […]
May 13, 2018

Takim raportues me grupet e punës së projekteve pilote dhe Forumit Rinor të CoDe Albania (10.05.2018)

U zhvillua ditën e sotme takimi raportues me grupet e punës së Forumit Rinor dhe grupet që po zbatojnë projektet pilote në Has, Shkodër, Tiranë, Durrës, Gjirokastër dhe Vlorë, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019”. Gjatë takimit, u prezantuan nismat e realizuara deri më tani, gjetjet dhe rekomandimet e arritura, si edhe planet e punës për periudhën […]
May 10, 2018

Trajnim “Vendimmarrja: Sipërmarrës, Lider apo Menaxher” me nxënësit e gjimnazit “Oso Kuka” në Shkodër

Në kuadër të projektit pilot “Fuqizimi i Rolit të të Rinjve në Vendimmarrje”, financuar nga projekti i CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, është zhvilluar në gjimnazin “Oso Kuka” në Shkodër, trajnimi me temë “Vendimmarrja: sipërmarrës, lider apo menaxher”. 35 nxënës të kësaj shkolle u informuan mbi organizatën dhe nismat e projektet që ka ndërmarrë, diskutuan mbi […]
May 8, 2018

Workshop, Dita e II-të – ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, Sfidat lokale dhe Perspektiva’

Workshop, Dita e II-të ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, Sfidat lokale dhe Perspektiva’ 30 Prill 2018   CoDe Albania zhvilloi workshop-in e dytë me temë ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, Sfidat Lokale dhe Perspektiva’, në Cërrik, në vijim të zbatimit të projektit “Fuqizimi i Shoqërisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” në kuadër të […]
April 30, 2018

Sesion informues mbi Planin Kombëtar të Veprimit për Rininë (2015 – 2020)

  Në kuadër të projektit pilot “Rinia, Vendimmarrja dhe Angazhimi në Nismat Sociale”, financuar në sajë të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, u zhvillua sesioni informues mbi Planin Kombëtar të Veprimit për Rininë 2015 – 2020, për 40 studentë të ciklit të parë të studimeve në Fakultetin e Shkencave Humane, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë. […]
April 24, 2018

Workshop – ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, sfidat lokale dhe perspektiva’

CoDe Albania në kuadër të zbatimit të skemës së granteve të vogla të projektit “Fuqizimi i Shoqerisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” vijon zbatimin e projektit: “Përshpejtimi i mekanizmit të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” zbatuar nga Terre de Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian. Më datë 24 […]
April 16, 2018

TERMS of REFERENCE – Expert for the ”Peer to Peer System Consultancy”

Project: Disability is not Inability. Inclusive Economic Development Donor: GIZ, Project ProSEED Coherent Development Albania launches the call for proposals for the Expert on Peer to Peer System Consultancy Background Information on the overall project Cited from our proposal to BMZ (Objectives, indicators relevant to the consultant’s work)   Project aims to foster inclusion of youth with disability in social […]
April 11, 2018

Sesion Informues – Strukturimi i Bordit Rinor Këshillimor

CoDe Albania në kuadër të zbatimit të skemës së granteve të vogla të projektit “Fuqizimi i Shoqerisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” nis zbatimin e projektit: “Përshpejtimi i mekanizmit të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” zbatuar nga Terre de Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian. U zhvillua sesioni […]
April 11, 2018

Aktivitet Artistik – “Promovimi i kapaciteteve të të rinjve me aftësi të kufizuar në Art”

Me datë 11 prill, në ambientet e Klubit të Artit dhe Kulturës – Qendra SIGAL, Durrës, aktiviteti artistik “Promovimi i kapaciteteve të të rinjve me aftësi të kufizuar në Art”, në kuadër të projektit pilot ‘Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar, Agjentë të Ndryshimit Social’, financuar nga projekti i zbatuar nga CoDe Albania ‘Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2018″. […]
March 28, 2018

Aksesi në informacion dhe shërbime. Shpërndarja e praktikave pozitive

Organizata Coherent Development Albania, zhvilloi ne mjediset e Klubit te Librit dhe Artit, SIGAL, Durrës, workshop-in “Aksesi në informacion dhe shërbime. Shpërndarja e praktikave pozitive”. Workshop-i u zhvillua  në kuadër të zbatimit të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi. Zhvillim Ekonomik Përfshirës” për 100 rinj (19-34 vjeç) me aftësi të kufizuar. Projekti është financuar nga GIZ, Programi ProSEED.   Specialiste nga ZRP […]
March 26, 2018

Sesion informues me drejtuesit, mësuesit dhe nxënësit e shkollave të mesme “Skënderbeu” dhe “Arif Beqiri” në Has

Nis zbatimi i projektit “Të Rinjtë në Vendimmarrje” në Has, i financuar në kuadër të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. 16 drejtues e mësues, si dhe 23 nxënës senatorë nga shkollat e mesme “Skënderbeu” Krumë dhe “Arif Beqiri” Golaj u informuan lidhur me projektet dhe nismat e organizatës, si edhe nismat që do ndërmerren […]
March 25, 2018

“Gjirokastra në një Ditë”

Në kuadër të projektit pilot “Rinia Aktive drejt Vendimmarrjes Lokale”, financuar në sajë të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, është zhvilluar në ambientet e ‘Hotel Cajupi’ në Gjirokastër aktiviteti me temë “Gjirokastra në një Ditë” me nxënësit e shkollës së mesme ‘Asim Zeneli’. Gjatë aktivitetit, nxënësit patën mundësi të njiheshin me projektet dhe nismat […]
March 23, 2018

Marshim në Ditën e Verës

Të rinjtë me aftësi të kufizuar në Durrës, bëhen protagonsitë të marshimit përgjatë pedonales së sheshit Liria deri në shëtitoren Taulantia. Në marshim morën pjesë rreth 20 persona me aftësi të kufizuar fizike edhe pse lëvizshmëria për ta ishte shumë e vështirë për shkak se në disa rrugë e trotuare të qytetit mungojnë rampat, që lehtësojnë lëvizshmërinë. Përveç barrierave fizike, […]
March 20, 2018

Takim informues me studentët e Fakultetit të Shkencave Politike dhe Teknologjisë së Informacionit

Takim informues me studentët e Fakultetit të Shkencave Politike dhe Teknologjisë së Informacionit, i zhvilluar në auditoret e Universitetit “Aleksandër Moisiu” – Durrës, me datë 20 mars 2018. Takimi informues, i strukturuar në 3 sesione mundësoi për 90 studentët njohuri bazë mbi të drejtat e personave me aftësi të kufizuar dhe metodologjinë e intervistimit me bizneset për punësimin e PAK […]
February 26, 2018

Klubi i librit: “Promovimi i librit “Banëm Zot Kal”, nga z. Ilir Bala

Filloi zbatimin në DURRËS nisma social-kulturore me përfshirjen e të rinjve me aftësi të kufizuar. Aktiviteti i parë i zhvilluar ishte Klubi i Librit, gjatë së cilit u mundësua promovimi i librit të parë me poezi nga Z. Ilir Bala, me titull: “BanëM Zot Kal”. Libri sjell për lexuesit përvojat emocionale të autorit, i cili citoin se në këtë libër […]
February 9, 2018

Workshop – Hartëzimi i Nevojave të Emigrantëve të Kthyer

Në vijim të zbatimit të projektit “Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësinë e Madhe”, financuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammernabeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim (PME), u zhvillua ditën e mërkurë, datë 7 shkurt 2018 workshop-i lidhur me hartëzimin e nevojave të emigrantëve të kthyer në Malësi të Madhe, i lehtësuar […]
February 9, 2018

Takim mbi Ligjin mbi Përshtatshmërinë dhe Akomodimin e Arsyeshëm dhe Zhvillimin Ekonomik – Përfshirës

(19.01.2018) Ditën e premte, datë 19 janar 2018, në kuadër të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës” financuar nga GIZ – Programi ProSEED të zbatuar në qarkun e DURRËSIT, CoDe Albania zhvilloi takimin përfshirës me pjesëmarrjen e 2 eksperteve mbi Ligjin për Përshtashmërinë dhe Akomodimin e Arsyeshëm dhe Metodën e Zhvillimit Ekonomik Përfshirës. Të pranishëm […]
January 9, 2018

Koncert recital me sloganin: “Artistët e Rinj mbështesin Edukimin e Artit te fëmijët”

CoDe Albania me mbështetjen e Bashkisë Tiranë, organizoi në sallën e madhe të Universitetit të Arteve, koncertin recital me sloganin: “Artistët e Rinj mbështesin Edukimin e Artit te fëmijët”. 20 artistë të rinj të talentuar, nën drejtimin artistik të flautistes dhe aktivistes së CoDe Albania – Anxhela Kapja, performuan vepra muzikore të huaja dhe shqiptare. Rreth 120 pjesëmarres ishin të […]
December 29, 2017

Takim mujor i Forumit Rinor

Me datë 21 dhjetor 2017, grupet e punës së Forumit Rinor të CoDe Albania zhvilluan takimin e parë mujor në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” për vitin e 3-të të zbatimit të tij. 3 përfaqësueset e grupeve të punës Anxhela Kapja, Anxhela Balliu dhe Ardiana Paça, prezantuan një përmbledhje të aktiviteteve të realizuara deri më tani, si edhe […]
December 29, 2017

Panairi i Organizatave Rinore 2017

CoDe Albania ishte pjesëmarrëse për të dytin vit radhazi në Panairin e Organizatave Rinore 2017, të zhvilluar me date 8 dhjetor 2017 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar Tiranë. Ky event u organizua nga Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Bashkia e Tiranës dhe Agjencia për […]
November 24, 2017

Workshop me të Rinjtë e Forumit Rinor mbi temën: “Udhëheqja dhe Vendimmarrja”

Në datat 23 dhe 24 nëntor, CoDe Albania organizoi në ambientet e saj workshop-in 2-ditor me temë: “Udhëheqja dhe Vendimmarrja”, me ekspert Dr. Sandër Lleshi. Rreth 30 të rinj aktivistë dhe anëtarë të Forumit Rinor të CoDe ishin morën pjesë në aktivitet. Temat e diskutuara gjatë workshopit ishin: Konceptet dhe teoritë bazë të menaxhimit dhe drejtimit. Elementët kryesorë të drejtimit […]
November 22, 2017

Nis zbatimi i projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”

Në kuadër të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, të financuar nga GIZ – Programi ProSEED, me datë 22 nëntor 2017, u zhvillua eventi për prezantimin e projektit për të rinjtë me aftësi të kufizuar, në Durrës. Të pranishëm në event ishin Znj.  Meme Xhaferraj – Drejtoreshë e Shërbimit Social, Bashkia Durrës; Z. Indrit Buka […]
November 21, 2017

Workshop me të Rinjtë e Forumit Rinor mbi “Zhvillimin e Programeve”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, CoDe Albania zhvilloi me datë 18 dhjetor workshop-in me temë: “Zhvillimi i Programeve” për 25 anëtarët e Forumit Rinor të CoDe, nën moderimin e menaxheres së programit dhe koordinatores së projektit.   Gjatë këtij workshop-i, të rinjtë e ndarë në 3 grupe pune: “Diversiteti Social-Kulturor”, “Lidershipi & Vendimmarrja” dhe “Inovacioni Social & […]
October 31, 2017

Takim me të rinjtë aktivistë – Prezantimi e rezultateve dhe arritjeve të projektit “Rinia Shqiptare ne Veprim 2015-2017”

Më 31 tetor 2017, CoDe Albania zhvilloi në ambientet e saj sesionin e parë informues me pjesëmarrjen e 30 të rinjve aktivistë të organizatës dhe të tjerë të interesuarve, gjatë së cilit u prezantuan:   – Rezultatet e arritura nga zbatimi i projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” për periudhën 2015 – 2017. – Propozimet e studentëve për fuqizimin e rolit […]
October 12, 2017

100 vjet Revolucioni i Tetorit 1917-2017! Solzhenicin: “Duaje revolucionin!”

Nga Albert P. Nikolla “Ushtima e topave të Revolucionit të Tetorit na dha ne Marksizëm–Leninizmin”!- Mao ce Dun. “Për popullin tonë, agimi lindi me fitoren e Revolucionit të madh socialist të Tetorit!”- Enver Hoxha Mbaj mend të kem qenë në klasën e dytë të shkollës fillore. Ishte viti 1977 dhe festohej 60-vjetori i Revolucionit të Tetorit. Ngaqë isha kureshtar, gjeta […]
September 28, 2017

Event për prezantimin e botimit: “Të Rinjtë për Shqipërinë”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” CoDe Albania organizoi me date 28 shtator 2017, në ambientet e qendrës së saj, eventin për prezantimin dhe promovimin e botimit:  “Të Rinjtë për Shqipërinë”. Ky botim është realizuar nga CoDe Albania me kontributin e 7 autorëve të fushave të ndryshme: znj. Lindita Komani, z. Nest Zefi, znj. Argita Zalli, znj. Detina […]
August 18, 2017

Aktivistja e CoDe Albania, Anxhela Kapja, vlerësohet me çmimin e dytë “Vienna Grand Prize Virtuoso 2017”

Një ndër aktivistet e CoDe Albania, kontribuese si mësuese vullnetare e muzikës në Kurset e Artit për fëmijë dhe vullnetare në aktivitete të tjera social-kulturore në kuadër të projekit “Rinia Shqiptare në Veprim”, flautisjta e talentuar Anxhela Kapja, ka fituar çmimin e dytë në Konkursin Muzikor Ndërkombëtar “Vienna Grand Prize Virtuoso 2017″. Ky konkurs, i vlefshëm për të gjitha moshat […]
June 28, 2017

“Mirëmëngjes Shqipëri” Sa pjesëmarrës janë të rinjtë në vendimmarrrje “28 Qershor 2017”

Me datë 28 qershor 2017, CoDe Albania u prezantua me 3 përfaqësueset e saj: Redina Canaku – Kordinatore e organizatës, Elisabeta Shatri – Aktiviste në CoDe dhe Ilenia Kaso – Aktiviste në CoDe, në emisionin ‘Mirëmëngjes Shqipëri’ në Radio Televizionin Shqiptar për të diskutuar lidhur me temën: “Sa pjesëmarrës janë të rinjtë në vendimmarrje”, si edhe për të prezantuar nismat […]
April 6, 2017

Kurset e Artit për Fëmijë

CoDe Albania, në kuadër të projektit “Albanian Youth in Action”, që prej dhjetorit  2016, zhvillon në ambientet e qëndrës së saj rinore, kurse falas të Artit (muzikë dhe pikturë) për fëmijë nga mosha 4- 14  vjeç.   Ato realizohen nga 2 mësuese vullnetare me formim artistik dhe kulturor, studente të Universitetit të Arteve në Tiranë dhe aktiviste të CoDe, çdo […]
WhatsApp chat