Aktivitete

July 13, 2019

Aktivitet Social tek Shtëpia e Fëmijës 6 – 16 vjeç, Shkodër

Anëtarë të Parlamentit Rinor Shkodër, me mbështetjen e organizatës CoDe Albania dhe Intelektualët e Rinj, Shpresë (IRSH) organizuan aktivitetin social dhe argëtues për fëmijët e institucionit ‘Shtëpia e Fëmijës” të grup-moshës 6 – 16 vje , Shkodër. 10 të rinj aktivistë u njohën me institucionin dhe shërbimet që ai ofron, si edhe kontribuan në krijimin e atmosferës argëtuese për fëmijët, […]
July 12, 2019

Dita e tretë e workshop-it 3-ditor në Lezhë “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”

Ditën e premte, në ambientet e Hotel Liss – Lezhë, u përmbyll workshop-i 3-ditor “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”, i zhvilluar në kuadër të projektit të zbatuar në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, financuar nga Bashkimi Evropian […]
July 11, 2019

Dita e dytë e workshop-it 3-ditor në Lezhë “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”

U zhvillua ditën e sotme dita e dytë e workshop-it 3-ditor për ofruesit e kujdesit psiko-social për fëmijët, mbi “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”, në kuadër të projektit të zbatuar në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, financuar […]
July 10, 2019

Fillon zbatimin projekti “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike” në Bashkinë Lezhë

Më 10 korrik 2019, CoDe Albania organizoi aktivitetin e parë në zbatim të projektit në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Terre des hommes në Shqipëri (Tdh) në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare Burimore të Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC). Në ambientet e Hotel Liss – Lezhë, u […]
July 4, 2019

Intervistë në Radio Tirana – RTSH mbi projektin “Të rinjtë me aftësi të kufizuar, ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”

CoDe Albania ishte e ftuar ditën e sotme në emisionin radiofonik “UNË MUNDEM” në Radio Televizonin Shqiptar, për të folur mbi arritjet e projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar, ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” që po zbatohet Bashkitë Durrës dhe Fier, me fonde nga GIZ – Programi ProSEED. Gjatë emisionit, u mundësua edhe komunikimi telefonik me znj. Meme Xhaferaj – […]
July 2, 2019

Përmbyllja e sesioneve të informimit në Durrës mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”

U përmbyllën në Durrës sesionet informuese mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse të zhvilluara me grupe të ndryshme të komunitetit, në kuadër të fushatës “Zbulo Veten” të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED. Gjatë sesioneve të informimit të realizuara në bashkëpunim me Drejtorinë e […]
June 29, 2019

Aktivitet Sportiv me të rinjtë aktivistë, Shkodër

Anëtarë të Parlamentit Rinor Shkodër, me mbështetjen e organizatës CoDe Albania dhe Intelektualët e Rinj, Shpresë (IRSH) organizuan aktivitetin sportiv në formën e një Konkursi Volejbolli, me synim promovimin e përfshirjes së të rinjve në fushën e sportit. I ftuar në aktivitet ishte edhe z.Nikolin Qafarena –Lojtar i ekipit të volejbollit në qytetin e Shkodrës “Vllaznia”, i cili bashkëndau sfidat […]
June 27, 2019

Sesione informimi në Durrës dhe Fier mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”

Në vijim të fushatës “Zbulo Veten” në kuadër të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED, CoDe Albania ka organizuar disa sesione informimi në Durrës dhe Fier mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”. Sesionet e informimit, të realizuara në bashkëpunim me Drejtoritë e Formimit Profesional […]
June 27, 2019

Klubi i Librit- Gjuetari i Balonave

U zhvillua me datë 27 Qershor 2019, takimi i radhës me Klubin e Librit, gjatë së cilit u diskutua libri “Gjuetari i Balonave” nga autori Khaled Hosseini. Aktivistët e pranishëm diskutuan mbi perceptimet e tyre lidhur me mesazhin e librit, si edhe mbi tematika të tjera sociale me bazë familjen, marrëdhënien babë – bir, perceptimin e rolit të femrës në […]
June 18, 2019

Organizohet CineForum me të rinjtë e Parlamentit Rinor në Shkodër, për filmin “Wonder”

Parlamenti Rinor Shkodër zhvilloi aktivitetin e rradhës në kuadër të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017–2019”, në bashkëpunim me organizatën Intelektualët e Rinj Shpresë, (IRSH). Aktiviteti – CineForum, u realizua përmes improvizimit të një mini-kinemaje për filmin “Wonder”, film i cili është trajtuar edhe në një prej Klubeve të Filmit organizuar nga aktivistët e CoDe pranë qendrës […]
June 15, 2019

Aktivitet ndërgjegjësues – “Le të pastrojmë së bashku plazhin e Velipojës”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019” u zhvillua ditën e Shtunë më 15 Qershor 2019 aktiviteti ndërgjegjësues për mbrojtjen e mjedisit. Anëtarë të Parlamentit Rinor Shkodër, njëkohësisht dhe aktivistë u angazhuan në nismën e pastrimit të vijës bregdetare të plazhit të Velipojës. Para si dhe gjatë aktivitetit ndërgjegjësues qytetarëve iu shpërndanë fletëpalosje me thirrjen ”Le të pastrojmë […]
June 14, 2019

Aktivitet Ndërgjegjësues – Pastrim i zonës së Vollgës, Durrës

Ditën e Premte më 14 Qershor 2019, u zhvillua aktiviteti i rradhës në qytetin e Durrësit, me synim ndërgjegjësimin për mbrojtjen e mjedisit. 21 të rinj kontribuan në pastimin e zonës së Vollgës, Durrës, një nga qytetet më të frekuentuara nga turistët gjatë sezonit veror. Aktivitetet e kësaj natyre synojnë aktivizimin e të rinjve, ndërgjegjësimin e shoqërisë ndaj mbrojtjes së […]
June 14, 2019

Sesion informimi në Fier “Promovimi i diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”

Organizata CoDe Albania- COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA, në kuadër të zbatimit të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED, organizoi në mjediset e DRFPP Fier, sesionin e informimit “Promovimi i diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”. Pjesëmarrësit në sesionin e informimit u njohën me barrierat fizike që pengojnë të […]
June 12, 2019

Nxënësit e shkollës së mesme jopublike ‘Numani’ në Fier vizitojnë mjediset e Qendrës Multifunksionale ‘Horizont’

CoDe Albania në vijim të zbatimit të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar, ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” me fonde nga GIZ – Programi ProSEED, organizoi në bashkëpunim me Qendrën Multifunksionale ‘Horizont’ në Fier, vizitën e 2 mësueseve dhe 10 nxënësve të shkollës së mesme jobpublike ‘Numani’ në mjediset e qendrës. Vizita u realizua në kuadër të fushatës “Zbulo Veten” […]
June 10, 2019

Zhvillohet takimi lidhur me sfidat dhe perspektivat e punësimit të të rinjve me aftësi të kufizuar në Bashkinë Fier

Në kuadër të zbatimit të projektit në Bashkinë Fier “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED,  CoDe Albania organizoi ditën e djeshme takimin me përfaqësues të Drejtorisë Rajonale të Punësimit Fier, Drejtorisë së Punëve Publike dhe Transportit – Bashkia Fier, bizneseve lokale, Qendrës Multifuksionale “Horizont” dhe të rinjve me aftësi […]
May 31, 2019

Takimi me të rinjtë në Shkodër, për përcaktimin e kalendarit të aktiviteteve

Me datë 31 maj 2019, u zhvillua në Shkodër takimi i radhës me disa nga të rinjtë e Organizatës Intelektualët e Rinj, Shpresë, për të diskutuar mbi detajimin e kalendarit të aktiviteteve dhe planit konkret të punës që do të realizohet në kuadër të zbatimit të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, në bashkëpunim me […]
May 30, 2019

CineForum në CoDe Albania – “What Will People Say”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019” u zhvillua më datë 30 maj 2019 takimi i radhës me Klubin e Filmit, ‘What Will People Say’, film i sugjeruar nga aktivistët e CoDe. Studentë e aktivistë të CoDe panë filmin në ambientet e organizatës të përshtatur në formën e një kinemaje dhe diskutuan më pas lidhur me […]
May 27, 2019

Panairi i Ideve, organizuar në kuadër të fushatës “Zbulo Veten” në Fier

CoDe Albania, në kuadër të zbatimit të projektit në Bashkinë Fier “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED,  zhvilloi aktivitetin “Panairi i Ideve” – Fushata “Zbulo Veten”, në bashkëpunim me ‘Qendrën Sociale Murialdo’ dhe shkollën e mesme jo-publike ‘Numani’ në Fier. Aktiviteti mundësoi njohjen me projekt idetë e hartuara nga […]
May 27, 2019

Ditari i Anne Frank

Aktiviteti i rradhës i zhvilluar me të rinj-të aktivistë në Durrës ishte Klubi i Librit, me veprën, Ditari i Ana Frank, një ndër librat më të lexuar në botë, i sugjeruar nga vetë aktivistët. Ditari është historia e Ana Frank dhe familjes së saj hebreje, gjatë Luftës së Dytë Botërore, gjatë te cilit Ana përshkruan jetën e saj nën dominimin […]
May 17, 2019

Aktiviteti “Konkursi Poezisë” i organizuar nga të rinjtë aktivistë në Durrës, me nxënësit e shkollës 9-vjeҫare, 14 Nëntori

Ditën e Premte, më 17 Maj 2019, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua aktiviteti, Konkursi Poezisë, në bashkëpunim me Shkollën 9-vjeҫare “14 Nëntori” si dhe me organizatën CSDC,  Durrës. Nxënës të klasës së 8-të dhe të 9-të prezantuan poezitë e krijuara, të cilat nën tingujt e instrumentit të kitarës, i dhanë akoma dhe më shumë […]
May 6, 2019

Dita e parë e trajnimit “Marrëdhëniet me publikun” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

CoDe Albania, në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në zbatimin e projektit SOCIETIES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standardet evropiane në Evropën Juglindore” organizoi ditën e parë e trajnimit “Marrëdhëniet me Publikun” për 12 organizata që punojnë me aftësinë e kufizuar dhe jo vetëm. Organizatat pjesëmarrëse, […]
May 3, 2019

Dita e dytë e trajnimit “Marrëdhëniet me Publikun” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

U zhvillua me datë 3 maj 2019, dita e dytë e trajnimit 2-ditor mbi “Marrëdhënien me publikun dhe strategjitë e komunikimit”, organizuar nga CoDe Albania në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në kuadër të zbatimit të projektit SOCIETES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standartet europiane në […]
April 25, 2019

Panairi i Ideve, organizuar në Pallatin e Kulturës Durrës, në kuadër të fushatës “Zbulo Veten”

CoDe Albania organizoi me 25 prill, në ambientet e Pallatit të Kulturës në Durrës, aktivitetin “Panairi i Ideve – Fushata Zbulo Veten”, në kuadër të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” financuar nga GIZ, programi ProSEED. Të pranishëm në aktivitet ishin përfaqësues nga Drejtoria e Arsimit-Kulturës-Sportit-Rinisë-Komuniteteve Fetare, Zyra Rajonale e Punësimit, Drejtoria Rajonale e […]
April 25, 2019

Sikur të isha djalë – Haki Stërmilli

Takimi i radhës me Klubin e Librit në CoDe, kishte në fokus të parën vepër të rëndësishme në letërsinë shqiptare me temën e emancipimit të gruas.  “Sikur të isha djalë”, të autorit shqiptar Haki Stërmilli, të sugjeruar nga vetë aktivistët e Forumit Rinor të CoDe Albania. Të rinjtë e pranishëm bashkëndanë me njëri-tjetrin përjetimet e tyre mbi mesazhin e librit […]
April 24, 2019

Eventi përmbyllës për prezantimin e rezultateve dhe rekomandimeve të projektit, zhvilluar në Këshillin Malësi e Madhe

Me datë 24 prill 2019, në ambientet e Këshillit Bashkiak Malësi e Madhe, CoDe Albania organizoi eventin për prezantimin e rezultateve dhe rekomandimeve lidhur me zbatimin e projektit “Riintegrimi dhe fuqizimi social – ekonomik i familjeve të kthyera në Malësinë e Madhe”, me fonde nga Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi i Migracionit për Zhvillim. Drejtori Ekzekutiv i CoDe Albania […]
April 16, 2019

Dita e dytë e trajnimit “Ngritja e Fondeve” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

U përmbyll ditën e djeshme trajnimi 2-ditor mbi “Ngritjen e fondeve”, organizuar nga CoDe Albania në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në kuadër të zbatimit të projektit SOCIETES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standartet europiane në Europën Juglindore”, financuar nga Bashkimi Europian. Gjatë trajnimit 2-ditor të […]
April 15, 2019

Dita e parë e trajnimit “Ngritja e Fondeve” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

CoDe Albania, në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në kuadër të zbatimit të projektit SOCIETES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standartet europiane në Europën Juglindore”, financuar nga Bashkimi Europian, organizoi ditën e sotme ditën e parë të trajnimit 2-ditor “Ngritja e fondeve”. 12 përfaqësuesit e organizatave […]
April 15, 2019

Të rinjtë aktivistë në Durrës, zhvillojnë aktivitetin për ‘Promovimin e të Lexuarit’ tek fëmijët e ciklit parashkollor, që frekuentojnë Kopshtin 1 Qershori.

Më datë 15 Prill 2019, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua në bashkëpunim me Bashkinë Durrës dhe organizatën CSDC, aktiviteti social i organizuar nga të rinj aktivistë në Durrës, për fëmijët e ciklit parashkollor që frekuentojnë Kopshtin 1 Qershori, Durrës. Nisma u ndërmor nga studentë të rinj aktivistë, të cilët me mbështetjen e CoDe Albania […]
April 8, 2019

Aktiviteti “Your Story” i organizuar nga të rinjtë aktivistë në Durrës, për të moshuarit që frekuentojnë Qendrën Ditore të të Moshuarve

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua ditën e sotme në bashkëpunim me Bashkinë Durrës dhe organizatën CSDC, aktiviteti “Your Story”, me të moshuarit që frekuentojnë Qendrën Ditore të të Moshuarve, Durrës. Nisma u ndërmor nga 6 të rinj aktivistë, të cilët me mbështetjen e CoDe Albania mobilizuan 20 të rinj të tjerë për të kontribuar […]
March 28, 2019

CineForum – “Into the Wild”

Takimi i radhës me CineForum u zhvillua mbi filmin amerikan “Into the Wild”, gjatë së cilit të rinjtë e pranishëm pasi panë filmin në “kinemanë” e improvizuar nga CoDe, organizuan forumin ku diskutuan dhe bashkëndanë ndjesitë e perceptimet e tyre. Në përfundim, të rinjtë parashtruan sugjerimet e tyre mbi tituaj filmash për t’u trajtuar në takimin e ardhshëm. Aktiviteti u […]
WhatsApp chat