codealbania

October 18, 2017

Promovim i Librit “Premtime në bregdet” i Fatmira Locit

– Ju keni botuar në gazetën “Intervista” dhe nëpër faqe të ndryshme në internet, po tani si ndiheni që në dorë iu ndodhet pikërisht libri juaj i parë me poezi? – Po, kam botuar në gazetën “Intervista” si dhe tek gazeta “Muzgu”. Por, ky është një emocion tepër i veçantë, kam kaq kohë që e kam ëndërruar diçka të tillë. […]
October 18, 2017

Misioni

Misioni i shoqatës CoDe Albania – COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA: “Fuqizimi i rolit të shoqërisë civile në transformimet sociale për ndërtimin e një shoqërie gjithëpërfshirëse, promovimi i trashëgimisë dhe vlerave kulturore shqiptare”.Për të mundësuar këtë mision, “CoDe Albania – COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA” organizon trajnime, workshop-e, sesione informimi, botime, konferenca, seminare, fushata sensibilizuese dhe mbështetëse, etj. Ajo ushtron veprimtarinë e saj në […]
October 12, 2017

100 vjet Revolucioni i Tetorit 1917-2017! Solzhenicin: “Duaje revolucionin!”

Nga Albert P. Nikolla “Ushtima e topave të Revolucionit të Tetorit na dha ne Marksizëm–Leninizmin”!- Mao ce Dun. “Për popullin tonë, agimi lindi me fitoren e Revolucionit të madh socialist të Tetorit!”- Enver Hoxha Mbaj mend të kem qenë në klasën e dytë të shkollës fillore. Ishte viti 1977 dhe festohej 60-vjetori i Revolucionit të Tetorit. Ngaqë isha kureshtar, gjeta […]
September 28, 2017

Event për prezantimin e botimit: “Të Rinjtë për Shqipërinë”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” CoDe Albania organizoi me date 28 shtator 2017, në ambientet e qendrës së saj, eventin për prezantimin dhe promovimin e botimit:  “Të Rinjtë për Shqipërinë”. Ky botim është realizuar nga CoDe Albania me kontributin e 7 autorëve të fushave të ndryshme: znj. Lindita Komani, z. Nest Zefi, znj. Argita Zalli, znj. Detina […]
September 28, 2017

Event për prezantimin e botimit: “Të Rinjtë për Shqipërinë”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” CoDe Albania organizoi me date 28 shtator 2017, në ambientet e qendrës së saj, eventin për prezantimin dhe promovimin e botimit:  “Të Rinjtë për Shqipërinë”. Ky botim është realizuar nga CoDe Albania me kontributin e 7 autorëve të fushave të ndryshme: znj. Lindita Komani, z. Nest Zefi, znj. Argita Zalli, znj. Detina […]
August 18, 2017

Aktivistja e CoDe Albania, Anxhela Kapja, vlerësohet me çmimin e dytë “Vienna Grand Prize Virtuoso 2017”

Një ndër aktivistet e CoDe Albania, kontribuese si mësuese vullnetare e muzikës në Kurset e Artit për fëmijë dhe vullnetare në aktivitete të tjera social-kulturore në kuadër të projekit “Rinia Shqiptare në Veprim”, flautisjta e talentuar Anxhela Kapja, ka fituar çmimin e dytë në Konkursin Muzikor Ndërkombëtar “Vienna Grand Prize Virtuoso 2017″. Ky konkurs, i vlefshëm për të gjitha moshat […]
July 18, 2017

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!
June 28, 2017

“Mirëmëngjes Shqipëri” Sa pjesëmarrës janë të rinjtë në vendimmarrrje “28 Qershor 2017”

Me datë 28 qershor 2017, CoDe Albania u prezantua me 3 përfaqësueset e saj: Redina Canaku – Kordinatore e organizatës, Elisabeta Shatri – Aktiviste në CoDe dhe Ilenia Kaso – Aktiviste në CoDe, në emisionin ‘Mirëmëngjes Shqipëri’ në Radio Televizionin Shqiptar për të diskutuar lidhur me temën: “Sa pjesëmarrës janë të rinjtë në vendimmarrje”, si edhe për të prezantuar nismat […]
April 6, 2017

Kurset e Artit për Fëmijë

CoDe Albania, në kuadër të projektit “Albanian Youth in Action”, që prej dhjetorit  2016, zhvillon në ambientet e qëndrës së saj rinore, kurse falas të Artit (muzikë dhe pikturë) për fëmijë nga mosha 4- 14  vjeç.   Ato realizohen nga 2 mësuese vullnetare me formim artistik dhe kulturor, studente të Universitetit të Arteve në Tiranë dhe aktiviste të CoDe, çdo […]
December 7, 2016

Panairi i Organizatave Rinore 2016

Me datë 7 dhjetor 2016, CoDe Albania – COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA mori pjesë në aktivitetin e “Panairit të Organizatave Rinore 2016”, i cili u zhvillua në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar. Ky aktivitet u organizua nga Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri, Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Shërbimi Kombëtar i Rinisë, Lidershipi i të Rinjve të Tiranës dhe […]
November 18, 2016

Promovim i librit “Intimitet ne ferr” të Daniela Gjopalaj

-Sot në ditën e promovimit tuaj, vë re një numër të madh njerëzish që të afrohen dhe të komplimentojnë për librin. Si ju bën të ndiheni e gjithë kjo? -Më emocionon pa masë por njëkohësisht përjetoj një ndjesi të çuditshme, pasi bëhet fjalë për mua dhe për një krijim timin. Nuk jam mësuar të diskutoj me njerëzit aq shume rreth […]
November 18, 2016

Toleranca dhe Diversiteti Ndërkulturor

(Aktivitet në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tolerancës) Me datë 16 nëntor 2016, në orën 15:30, CoDe Albania organizoi në ambientet e saj një aktivitet në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tolerancës, me temë : “Toleranca dhe Diversiteti Ndërkulturor”. Të ftuar ishin 27 të rinj, ndër të cilët 5 përfaqësues dhe aktivistë të komunitetit rom dhe egjiptian.   Qëllimi i […]
November 7, 2016

Pjesëmarrja e të Rinjve në Proçeset e Vendimarrjes

Me datë 7 nëntor 2016, në orën 11:00, CoDe Albania organizoi në ambientet e saj një trajnim të dytë me në fokus të rinjtë, me temë : “Pjesëmarrja e të Rinjve/Rejave në Proçeset e Vendimarrjes”. Në trajnim morën pjesë 45 të rinj studentë në degë të ndryshme te UT dhe jo vetëm, të cilët patën mundësinë të formësoheshin mbi konceptin […]
November 2, 2016

Trajnim mbi Lidershipin

Me datë 2 nëntor 2016, në orën 11:00, CoDe Albania organizoi në ambientet e saj trajnimin me temë : “Lidershipi”. Moderatoret e trajnimit ishin 3 përfaqësuese të Kongresit Rinor Kombëtar në Tiranë : Enxhi Mahmuti, Sonila Biba dhe Xheni Lame.   40 të rinj dhe jo vetëm, ndër të cilët përfaqësues të organizatave rinore, profesionistë, si edhe studentë në degë […]
September 22, 2016

SOCIETIES

Konferenca Rajonale mbi Mirëqënien dhe Politikat Sociale Aktive Në datat 21-22 shtator 2016, CoDe Albania mori pjesë në konferencën rajonale të zhvilluar në kryeqytetin e Serbisë, Beograd, mbi : “Politikat sociale aktive dhe proçeset e përfshirjes sociale në vendet e IPA të Ballkanit Perëndimor”. Kjo konferencë u organizua nga Caritas Serbia, me mbështetjen e Ministrisë së Shëndetësisë të Republikës Serbe […]
July 30, 2016

“Politizim i fesë” apo “fetarizim i politikës”?

Nga Albert P. Nikolla Gazeta MAPO. 30 Korrik 2016 Kohët e fundit është ringjallur fort debati mbi fenë, ideologjitë dhe terrorizmin. Duke qënë se fetë në përgjithësi dhe Krishtërimi e Islami në veçanti, kanë një përmasë të fortë thirrjeje për angazhim politik, shpesh ndodh që këto dy fe identifikohen me ideologji të ndryshme. Fakti që këto fe kanë një përmasë […]
July 15, 2016

Aksion vullnetar pastrimi në plazhin e Kepit të Rodonit

CoDe Albania, në kuadër të projektit “Albanian Youth in Action”, mbi bazën e promovimit të modelit të rinisë shqiptare si model i kultivimit të vlerave të qytetarisë aktive dhe zhvillimit kulturor, organizoi me date 15 korrik aktivitetin eko-turistik në plazhin e Kepit të Rodonit. Në këtë aktivitet ishin pjesëmarrës 30 vullnetarë të cilët ndërmorën një aksion pastrimi në hapsirën e […]
July 14, 2016

Një ditë ndryshe në plazhin e Gjirit të Lalëzit me personat me nevoja të veçanta

Ditën e enjte, me datë 14 korrik 2016, CoDe Albania në bashkëpunim me Caritas Shqiptar, organizoi një aktivitet ndryshe jashtë ambienteve institucionale, në plazhin e Gjirit të Lalëzit, për fëmijët dhe të rinjtë me nevoja të veçanta. Në këtë aktivitet morën pjesë 30 vullnetarë, ndër të cilët 15 nga Tirana dhe 15 nga Spanja. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte që […]
July 13, 2016

Panairi i Ideve

“Panairi i Ideve” nga të rinjtë vullnetarë Ditën e mërkurë, me datë 13 korrik 2016, Code Albania në bashkëpunim me New Vision, organizoi në ambientet e saj aktivitetin “Panairi i Ideve”. Ky aktivitet u zhvillua në formën e një workshopi të ndarë në disa sesione dhe zgjati nga ora 10:00, deri në orën 15:00. Pjesëmarrës ishin 20 të rinj vullnetarë. […]
June 18, 2016

PROMOVOHET NOVELA “STINA E DIVORCEVE”E SHKRIMTARIT SKENDER TEMALI

Këto ditë, Enti Poligrafik “Gjergj Fishta” në Lezhë botoi novelën më të re të shkrimtarit Skender Temali me titull “Stina e divorceve”. Ashtu si dhe tek novelat e mëparshme “Ballo në mbrëmjen e maturës”, “Nesër do të them mirëmëngjes” dhe “Studentja e Bolonjës” autori i drejtohet jetës së rinisë në ditët e sotme. Megi dhe Didi, dy vajza të ditëve tona, me […]
June 9, 2016

Takimi i Tretë me të Rinjtë dhe Përfaqësuesit e Moshës së Tretë

Takim me Z. Argjir Nake dhe Znj. Antigoni Xhepa Ditën e ejnte, me datë 9 qershor 2016, në orën 15:00, CoDe Albania, në bashkëpunim me New Vision dhe shoqatën ‘Uniteti Kombëtar i Pensionistëve të Pleqërisë’ dhe në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, realizoi takimin e tretë mes të rinjve dhe përfaqësuesve të kësaj shoqate. Referues në këtë takim […]
June 3, 2016

Takimi i Dytë me të Rinjtë dhe Përfaqëuesit e Moshës së Tretë

Takim me profesorin dhe historianin z. Islam Sharofi   Ditën e premte, me datë 3 qershor 2016, në kuadër të projektit “Albanian Youth in Action”, CoDe Albania organizoi takimin e dytë mes të rinjve vullnetarë dhe përfaqësuesve të moshës së tretë, anëtarë të Shoqatës ‘Uniteti Kombëtar i Pensionistëve të Pleqërisë’. Takimi u zhvillua në ambientet e CoDe Albania, në orën […]
May 27, 2016

Takimi i Parë me të Rinjtë dhe Përfaqësuesit e Moshës së Tretë

Takim me Prof. Dr. Ilia Telo   Ditën e premte, me datë 27 maj 2016, nga ora 15:00 deri në orën 16:30, CoDe Albania, zhvilloi në ambientet e saj takimin e parë me përfaqësuesit e Shoqatës së Pensionistëve. Ky takim kishte në fokus të tij zhvillimin e tematikës së “Mbimoshimit” dhe referues ishte Prof. Dr. Ilia Telo. Në këtë takim […]
May 23, 2016

Trajnim mbi Bazat e Animacionit (Grupi i Dytë)

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, me datë 16 Maj 2016, nga ora 15:00 deri në orën 17:00, në ambientet e CoDe Albania, u zhvillua faza e parë e trajnimit formues mbi animacionin, për grupin e dytë të vullnetarëve. Ky trajnim u realizua në bashkëpunim me organizatën New Vision dhe Shoqatën e Animatorëve Shqiptarë. Tema e trajnimit ishte […]
April 18, 2016

Promovim i librit “Dram’ e Lypsarit”

Pas romanit “Fate pa udhë”, autori tenton të befasojë sërish. Por tashmë në fushën e poezisë. “Dram’ e Lypsarit” rrugëton nëpër një hartë të gjerë krijimtarie, duke rrokur temat më pikante dhe të dhimbshme të shoqërisë, atdheut dhe jo vetëm. E ndërtuar në trajtë thirrjesh dhe mesazhesh, njëherësh vulos dhe stilin arrogant dhe satirik të autorit, që flet krejt pa […]
April 5, 2016

Trajnimi mbi Bazat e Animacionit (Grupi i Parë)

Ditën e ejnte, me datë 28 Prill, nga ora 15:00, deri në orën 17:00, në ambientet e CoDe Albania, u realizua faza e parë e trajnimit me temë:“Bazat e Animacionit, teknikat e tij dhe vullnetarizmi në shërbimet në komunitet.” Në këtë trajnim morën pjesë 35 pjesëmarrës ndër të cilët, vullnetarë në shërbimet komunitare të organizatës rinore ‘New Vision’, aktivistë të CoDe […]
November 12, 2015

George dhe Daisy Stocker. Dy njerëz që mbeten gjithnjë të rinj.

George dhe Daisy Stocker vijnë nga Kanadaja dhe prej 25 vitesh japin mësime të gjuhës angleze anë e mbanë botës. Metoda e tyre “Të mësosh anglisht duke qeshur” po ofrohet aktualisht për të gjitha nivelet e anglishtes dhe grupmoshat edhe në Shqipëri nga CODE ALBANIA. Në këtë intervistë ata shpjegojnë se si e nisën këtë aventurë në vitin 1990, çfarë […]
October 27, 2015

Trajnim

Nga: Darian Konomi Code Albania organizoi me datë 27 Tetor 2015 trajnimin me temë “Të mësuarit mbi qëndrueshmërinë e pjesëmarrjes qytetare”.Ky trajnim kishte si qëllim njohjen e pjesëmarrësve me organizimin e nismave në komunitet, por edhe me fuqizimin e individëve në jetën e përditshme.   Por çfarë është organizimi i komunitetit? Sipas ekspertit Paul Cromwell organizimi i komunitetit fokusohet tek […]
August 18, 2014

TRASHËGIMIA – SI NJË KUJTESË, IDENTITET DHE SI NJË REALITET NË LËVIZJE”KONFERENCE NE KUADËR TË “FESTIVALIT MULTIKULTUROR BERAT 2014

MUZEU KOMBËTAR ONUFRI BERAT, SHQIPËRI 22  GUSHT 2014 “TRASHËGIMIA – SI NJË KUJTESË, IDENTITET DHE SI NJË REALITET NË LËVIZJE”KONFERENCE NE KUADËR TË “FESTIVALIT MULTIKULTUROR BERAT 2014” CoDe Albania “COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA” Konferenca bëhet e mundur në sajë të mbëhtetjes së “CoDe Albania” – “COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA”. Kjo organizatë ka si qëllim fuqizimin e rolit të shoqërisë cilvile në transformimet […]
May 5, 2014

Pellentes malesuada fames

Aenean ligula nunc, accumsan quam, lobortis fringilla, massa. Maecenas pellentesque dolor.
WhatsApp chat