codealbania

February 15, 2018

Inovacioni Social dhe Menaxhimi

Në vijim të zbatimit të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, grupi i punës së Forumit Rinor të CoDe Albania “Inovacioni Social dhe Menaxhimi”, me në krye drejtuesen e grupit Anxhela Balliu, ka hartuar një plan pune lidhur me nismat që do të ndërmerren në periudhën e ardhshme. Nga takimet javore të zhvilluara, anëtaret e grupit kanë arritur në disa sugjerime nismash […]
February 15, 2018

Promovimi i librit “Shqiptarët dhe Shqipëria në Kulturën e Anglosferës”

CoDe Albania, në bashkëpunim me anëtarët e grupit të Forumit Rinor Diversiteti Social – Kulturor”, organizoi me datë 2 shkurt 2018 në ambientet e saj, Klubin e Librit për promovimin e botimit të librit me titull: “Shqiptarët dhe Shqipëria në Kulturën e Anglosferës”, nga studiuesi i shquar shqiptar Prof.Dr. Refik Kadia i cili ishte i ftuar në event.   Në […]
February 13, 2018

Ofertë vend pune – Financiere

Termat e Referencës   Organizata: Coherent Development Albania Pozicioni: Financiere e Organizatës Tipi i kontratës: Kontratë pune individuale me kohëzgjatje të caktuar Vendodhja: Tiranë Organizata Coherent Development Albania, shpall thirrjen për pozicionin  Financiere, në selinë e organizatës në Tiranë.   Detyrat specifike: Menaxhim financiar i të ardhurave në organizatë në sajë të ushtrimit të veprimtarise jo fitim prurëse, kryesisht të bazuar […]
February 9, 2018

Workshop – Hartëzimi i Nevojave të Emigrantëve të Kthyer

Në vijim të zbatimit të projektit “Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësinë e Madhe”, financuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammernabeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim (PME), u zhvillua ditën e mërkurë, datë 7 shkurt 2018 workshop-i lidhur me hartëzimin e nevojave të emigrantëve të kthyer në Malësi të Madhe, i lehtësuar […]
February 9, 2018

Takim mbi Ligjin mbi Përshtatshmërinë dhe Akomodimin e Arsyeshëm dhe Zhvillimin Ekonomik – Përfshirës

(19.01.2018) Ditën e premte, datë 19 janar 2018, në kuadër të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës” financuar nga GIZ – Programi ProSEED të zbatuar në qarkun e DURRËSIT, CoDe Albania zhvilloi takimin përfshirës me pjesëmarrjen e 2 eksperteve mbi Ligjin për Përshtashmërinë dhe Akomodimin e Arsyeshëm dhe Metodën e Zhvillimit Ekonomik Përfshirës. Të pranishëm […]
January 10, 2018

Kërkesë për ofertë – Qira salle

Kërkesë për ofertë – Qira salle Ju lutem te dergoni oferten tuaj sipas formatit bashkengjitur bazuar ne informacionin e dhene, si dhe niptin e skanuar ne rast se eshte subjekt. Oferta te jete plotesuar, firmosur dhe te dergohet e skanuar me email.   Format Oferte Kerkese per Oferte – Qira Salle
January 9, 2018

Koncert recital me sloganin: “Artistët e Rinj mbështesin Edukimin e Artit te fëmijët”

CoDe Albania me mbështetjen e Bashkisë Tiranë, organizoi në sallën e madhe të Universitetit të Arteve, koncertin recital me sloganin: “Artistët e Rinj mbështesin Edukimin e Artit te fëmijët”. 20 artistë të rinj të talentuar, nën drejtimin artistik të flautistes dhe aktivistes së CoDe Albania – Anxhela Kapja, performuan vepra muzikore të huaja dhe shqiptare. Rreth 120 pjesëmarres ishin të […]
December 29, 2017

Takim mujor i Forumit Rinor

Me datë 21 dhjetor 2017, grupet e punës së Forumit Rinor të CoDe Albania zhvilluan takimin e parë mujor në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” për vitin e 3-të të zbatimit të tij. 3 përfaqësueset e grupeve të punës Anxhela Kapja, Anxhela Balliu dhe Ardiana Paça, prezantuan një përmbledhje të aktiviteteve të realizuara deri më tani, si edhe […]
December 29, 2017

Panairi i Organizatave Rinore 2017

CoDe Albania ishte pjesëmarrëse për të dytin vit radhazi në Panairin e Organizatave Rinore 2017, të zhvilluar me date 8 dhjetor 2017 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar Tiranë. Ky event u organizua nga Rrjeti Kombëtar i të Rinjve në Shqipëri, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Bashkia e Tiranës dhe Agjencia për […]
November 24, 2017

Workshop me të Rinjtë e Forumit Rinor mbi temën: “Udhëheqja dhe Vendimmarrja”

Në datat 23 dhe 24 nëntor, CoDe Albania organizoi në ambientet e saj workshop-in 2-ditor me temë: “Udhëheqja dhe Vendimmarrja”, me ekspert Dr. Sandër Lleshi. Rreth 30 të rinj aktivistë dhe anëtarë të Forumit Rinor të CoDe ishin morën pjesë në aktivitet. Temat e diskutuara gjatë workshopit ishin: Konceptet dhe teoritë bazë të menaxhimit dhe drejtimit. Elementët kryesorë të drejtimit […]
November 23, 2017

Thirrje për aplikime

Terma reference Ekspert për zhvillimin e Platformës “Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”   Projekti: Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi. Zhvillim Ekonomik Përfshirës. Donator: GIZ, Progami ProSEED Organizata Coherent Development Albania, shpall thirrjen për Ekspert për zhvillimin e Platformës “Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, në Qarkun Durrës. Objektivat e zhvillimit të platformës: Platforma do të mundësojë raportimin mbi situatën aktuale të zbatimit të ligjit […]
November 22, 2017

Nis zbatimi i projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”

Në kuadër të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, të financuar nga GIZ – Programi ProSEED, me datë 22 nëntor 2017, u zhvillua eventi për prezantimin e projektit për të rinjtë me aftësi të kufizuar, në Durrës. Të pranishëm në event ishin Znj.  Meme Xhaferraj – Drejtoreshë e Shërbimit Social, Bashkia Durrës; Z. Indrit Buka […]
November 21, 2017

Workshop me të Rinjtë e Forumit Rinor mbi “Zhvillimin e Programeve”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, CoDe Albania zhvilloi me datë 18 dhjetor workshop-in me temë: “Zhvillimi i Programeve” për 25 anëtarët e Forumit Rinor të CoDe, nën moderimin e menaxheres së programit dhe koordinatores së projektit.   Gjatë këtij workshop-i, të rinjtë e ndarë në 3 grupe pune: “Diversiteti Social-Kulturor”, “Lidershipi & Vendimmarrja” dhe “Inovacioni Social & […]
October 31, 2017

Takim me të rinjtë aktivistë – Prezantimi e rezultateve dhe arritjeve të projektit “Rinia Shqiptare ne Veprim 2015-2017”

Më 31 tetor 2017, CoDe Albania zhvilloi në ambientet e saj sesionin e parë informues me pjesëmarrjen e 30 të rinjve aktivistë të organizatës dhe të tjerë të interesuarve, gjatë së cilit u prezantuan:   – Rezultatet e arritura nga zbatimi i projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” për periudhën 2015 – 2017. – Propozimet e studentëve për fuqizimin e rolit […]
October 19, 2017

Akustikë e përkryer

Daria Bignardi Akustikë e përkryer Roman Përktheu: Adrian Beshaj Redaktor: Sejdin Cekani Nr. faqe: 244 ISBN 978-99943-0-353-3 Çmimi: 700 lekë   Arnoja dhe Sara takohen në adoleshencë dhe instinktivisht bien në dashuri. Një pasdite vere ajo e lë ngaqë “i pëlqejnë dashuritë fatkeqe”. Takohen pas shumë vitesh dhe vendosin të martohen: janë të hareshëm, të dashuruar, duken të lumtur. Arnoja […]
October 19, 2017

Trupi i njeriut

Paolo Giordano Trupi i njeriut Roman Përktheu: Adrian Beshaj Redaktoi: Sejdin Cekani Nr. faqe: 316 ISBN 978-99943-0-347-2 Çmimi: 900 lekë   Për ushtarët e një toge që komandohet nga nënoficer Antonio Reneja, misioni në Afganistan është prova e parë e madhe e jetës së tyre. Në çastin e nisjes, ende nuk e dinë ende se vendi ku do të dërgohen […]
October 19, 2017

Aroma e gjetheve të limonit

Clara Sánchez Aroma e gjetheve të limonit Roman Përktheu: Adrian Beshaj Nr. faqe: 408 ISBN 978-99943-0-345-8 Çmimi: 1000 lekë   Sandra ka vendosur të tërhiqet në një fshat të bregut lindor: është tridhjetë vjeçe, e ka lënë punën dhe, shtatzënë me një burrë që nuk e dashuron, i kalon ditët duke u përpjekur ta shtyjë vendimin se çfarë do të […]
October 19, 2017

Unë nuk kam frikë

Niccolò Ammaniti Unë nuk kam frikë Roman Përktheu: Yllka Beshirja Nr. faqe: 264 ISBN 978-99943-0-255-0 Çmimi: 750 lekë   Vera më e nxehtë e shekullit. Katër shtëpi të përhumbura nëpër grurë. Të mëdhenjtë rrinë mbyllur nëpër shtëpi. Gjashtë fëmijë me biçikleta enden nëpër fushat e përvëluara nga dielli, ku nuk has këmbë njeriu. Mu në mes të një deti kallinjsh […]
October 19, 2017

Gruaja që i arratisej lajmit të keq

David Grossman Gruaja që i arratisej lajmit të keq Roman Përktheu: Taqo Trajçe Nr. faqe: 568 ISBN 978-99943-0-237-6 Çmimi: 1600 lekë   Ora po bëhet gati të festojë lirimin nga shërbimi ushtarak të birit të saj, Oferit, kur ai kthehet sërish në front për një operacion të madh. Në një çast hidhërimi e krize mendore të pashpjegueshme, ajo niset për […]
October 19, 2017

Valixhe të humbura

Jordi Puntí Valixhe të humbura Roman Përktheu: Bashkim Shehu Faqe: 496 ISBN 978-99943-0-278-9 Çmimi: 1000 lekë   Gjashtë vjet mbas librit shumë të lavdëruar me tregime, “Kafshë të trishta”, Jordi Puntí shfaq talentin e tij në gjininë e gjatë të prozës me këtë “roman rruge” të veçantë: një histori tronditëse, e thatë dhe e përshkuar nga një humor i hollë, […]
October 19, 2017

Jetët e parrëfyera të Pipa Lisë

Rebecca Miller Jetët e parrëfyera të Pipa Lisë Roman Përktheu: Anxhela Çikopano Nr. faqe: 316 ISBN 978-99943-0-206-2 Çmimi: 900 lekë   Ç’pjesë të jetës sonë fshehim, kur duam të krijojmë një jetë të qëndrueshme e të suksesshme prej të rrituri?   Pipa Lia kishte pikërisht një jetë të tillë në moshën 50-vjeçare, kur i  shoqi, më i madh se ajo, […]
October 19, 2017

Një gur zemrës

Douglas Kennedy Një gur zemrës Roman Përktheu: Lindita Gjata Nr. faqe: 236 ISBN 978-99943-0-359-5 Çmimi: 800 lekë   Amerikani Nik Hothorni, personazhi kryesor i romanit, udhëton drejt Australisë për të ngjyrosur paksa jetën e shpëlarë e pa ndonjë farë keqardhjeje që bënte në vendlindje. Ai pendohet menjëherë për udhëtimin turistik që bën, sepse asgjë e veçantë s’e tërheq atje. Megjithatë, […]
October 19, 2017

Joseph Anton

Joseph Anton Salman Rushdie Jetëshkrim Përktheu: Engjëllushe Shqarri Nr. faqe: 804 ISBN 978-99943-0-277-2 Çmimi: 1500 lekë   Më 14 shkurt të vitit 1989, ditën e Shën Valentinit, Salman Rushdie-s i telefonoi një gazetar i BBC-së, i cili i tha se Ajatollah Khomeini e kishte “dënuar me vdekje”. Ishte hera e parë që ai dëgjonte fjalën fatwa. Cili qe krimi i tij? […]
October 19, 2017

Tepër krenare, tepër e brishtë

Alfonso Signorini Tepër krenare, tepër e brishtë Një roman për Maria Callas Përktheu: Adriana Hila Nr. faqe: 312 ISBN 978-99943-0-301-4 Çmimi: 1000 lekë   Më 16 shtator 1977, Maria Callas dha shpirt në Paris nga një infarkt në zemër. Gruan që gjithë bota e njohu si Hyjnorja, pas një jete dhe karriere të shkëlqyer, vdekja e gjeti të tërhequr në […]
October 19, 2017

Në kohën e fluturave

Julia Alvarez Në kohën e fluturave Roman Përktheu: Adrian Beshaj Redaktorë: Lindita Bubësi, Sejdin Cekani Nr. faqe: 416 ISBN 978-99943-0-312-0 Çmimi: 1000 lekë   Më 25 nëntor të vitit 1960, tri motra të bukura u gjetën pranë Jeep-it të tyre të shkatërruar në fund të një humnere në bregdetin verior të Republikës Dominikane. Gazeta zyrtare shtetërore e raportoi vdekjen e tyre […]
October 19, 2017

Rruga për në shtëpi

Fabio Volo Rruga për në shtëpi Roman Përktheu: Adrian Beshaj Nr. faqe: 380 ISBN 978-99943-0-354-0 Çmimi: 900 lekë   Markoja nuk ka zgjedhur kurrë, sepse ka frikë se mos njëra zgjedhje i përjashton gjithë të tjerat. Nuk ia ka vënë veshin kurrë askujt, përveçse vetes. Duket sikur u thotë të gjithëve: “Mund të më doni, por qëndromëni larg.” Andrea, vëllai […]
October 19, 2017

Sekreti i mijëvjeçarit

Katherine Neville Sekreti i mijëvjeçarit Roman Përktheu: Margarita Sulaj Skënderi Nr. faqe: 644 ISBN 978-99943-0-170-6 Çmimi: 1500 lekë   Që para më shumë se njëzet vjetësh, romani debutues i Katherine Neville, “Sekreti i mijëvjeçarit”, e befasoi lexuesin dhe përcaktoi etapën letrare të epokës së trillerit epik. Në kërkim të një komplet mistik shahu, që dikur kishte qenë pronë e Karlit […]
October 19, 2017

Ai që nuk dinte të dashuronte

Harold Robbins Ai që nuk dinte të dashuronte Roman Përktheu: Amik Kasoruho Nr. faqe: 740 ISBN 978-99943-0-241-3 Çmimi: 1500 lekë “Ai që nuk dinte të dashuronte” është frymëzuar nga jeta e multimilionerit Howard Hughes. Xhonas Kordi, një cinik me shpirt të trazuar, që trashëgon një perandori financiare, kërkon dashurinë e vërtetë. Tri janë gratë e fatit të tij: Rina, një […]
October 19, 2017

Sende që nxirrte deti

Ardian Vehbiu Sende që nxirrte deti Ese Nr. faqe: 336 ISBN 978-99943-0-337-3 Çmimi: 1000 lekë E lamë shkollën atë ditë, dhe u kuturisëm me tren në Shkozet. Lajmi kish qenë i saktë: e gjithë vija e plazhit, nga porti deri poshtë tek Iliria, ishte e mbushur me kartonët që kishte nxjerrë deti: cigare Winston, Camel, Kent, More, Chesterfield (pa filtër), […]
October 19, 2017

Përgjithmonë

Susanna Tamaro Përgjithmonë Roman Përktheu: Adrian Beshaj Nr. faqe: 228 ISBN 978-99943-0-276-5 Çmimi: 800 lekë “A ekziston “përgjithmona?” – më kishte pyetur. Të kisha shtrënguar pas vetes me më shumë forcë. Nën shtresën e bluzave, pulovrave dhe xhupit, kisha ndier të gjallë dhe të ngrohtë trupin tënd të hajthëm. “Ekziston vetëm “përgjithmona”, të isha përgjigjur. Ky ishte pakti i dashurisë […]
WhatsApp chat