codealbania

June 11, 2018

Trajnimi “Rinia dhe Vendimmarrja” me studentët e Universitetit të Vlorës

53 studentë të Fakultetit të Shkencave Humane (Departamenti Gjuhë-Letërsi) – Universiteti “Ismail Qemali” Vlorë, morën pjesë në trajnimin “Rinia dhe Vendimmarrja” i udhëhequr nga Dr. Migena Balla dhe koordinatoret lokale të projektit pilot “Rinia, Vendimmarrja dhe Angazhimi në Nismat Sociale”. Të rinjtë u njohën me konceptet dhe proceset e vendimmarrjes lokale, zhvilluan role-play, si edhe diskutuan në mënyrë interaktive mbi […]
June 7, 2018

Expert to develop Youth Resilience Programme

  TERMS of REFERENCE Expert to develop Youth Resilience Programme Capacity building of youth activists on community based youth resilience programme to counter violent extremism and radicalization Project Title: Accelerate Community Based Response Mechanism to CVE. Contract number: 2018/382-881/SG08 Project aim: Project aims strengthen capacities of Cerrik Municipality to support community-based youth resilience programmes & empower youth activists through the […]
June 4, 2018

Shfaqje Artistike dhe Ekspozitë pikture nga fëmijët e Kurseve të Artit në CoDe

Fëmijët e talentuar që kanë frekuentuar kurset e Artit për fëmijë përgjatë 4 muajve, në ambientet e organizatës, performuan një shfaqje muzikore në piano, violinë, flaut dhe këngë, si edhe prezantuan pikturat e tyre më të bukura në ekspozitë. Programi artistik u realizua nën kujdesin e veçantë të 4 mësuesve vullnetarë, të cilët me përkushtim arritën të kultivojnë te fëmijët […]
June 1, 2018

1 Qershori – Aktivitet social dhe argëtues për fëmijët e qendrës së zhvillimit “Shtëpia e Kuqe”

 Aktivistët e CoDe Albania organizuan sot një aktivitet social dhe artistik për fëmijët me nevoja të veçanta të qendrës së zhvillimit “Shtëpia e Kuqe”, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve. Fëmijët u argëtuan nën tingujt e instrumentit të flautit dhe këngëve për fëmijë të performuara nga aktivistët. Lojra të ndryshme ndërvepruese u zhvilluan, me qëllim socializimin, argëtimin dhe zhvillimin […]
May 30, 2018

Aktiviteti “Një Zë” me gjimnazistët e shkollave të mesme “Asim Zeneli” dhe “Siri Shapllo”

Në kuadër të projektit “Rinia Aktive drejt Vendimmarrjes Lokale” financuar nga projekti “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, gjatë kësaj periudhe në qytetin e Gjirokastrës janë zhvilluar një sërë takimesh informuese me gjimnazistë të shkollave të mesme “Asim Zeneli” dhe “Seri Shapllo”, nën sloganin “Një Zë”. Tematika lidhur me Vendimmarrjen, ka qënë tematika më me interes dhe fokusi i […]
May 30, 2018

Të rinjtë me aftësi të kufizuar, apelojnë për zbatim rigoroz të politikave vendore, në Këshillin Bashkiak, Durrës

Prezantim mbi integrimin social dhe fuqizimin ekonomik të rinjve me aftësi të kufizuar  në Këshillin Bashkiak, Durrës në kuadër të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi. Zhvillim Ekonomik Përfshirës”, financuar nga GIZ, projekti  ProSEED. Anëtarët e Këshillit Bashkiak, u njohën me barrierat që të rinjtë me aftësi të kufizuar ndeshin, mundësitë e kufizuara për të marrë pjesë në mënyrë […]
May 30, 2018

“Panairi i Ideve” në Shkollën e Mesme Industriale “Pavarësia”, Vlorë

40 nxënës nga shkolla nga Shkolla e Mesme Industriale “Pavarësia” në Vlorë, që studiojnë në degët Mekanikë, TIK, Elektro-Auto dhe Hidraulikë morën pjesë me punimet e tyre kreative në aktivitetin “Panairi i Ideve”, i organizuar në kuadër të projektit pilot “Rinia, Vendimmarrja dhe Angazhimi në Nismat Sociale”, financuar nga projekti i CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. […]
May 28, 2018

CineForum në CoDe Albania – “Wonder”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019” u zhvillua me datë 28 maj 2017 takimi i radhës me Klubin e Filmit, i organizuar nga anëtarët e grupit të punës së Forumit Rinor – Diversiteti Social & Kulturor, në formën e një CineForum me tematikë filmin e mirënjohur “Wonder”. 15 studentë e aktivistë të CoDe panë filmin […]
May 21, 2018

Trajnimi “Këshillimi i PAK nga PAK”

U përmbyll me sukses trajnimi “Këshillimi i PAK nga PAK”, në kuadër të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED. 15 të rinj me aftësi të kufizuar në Durrës, pjesëmarrësit më aktivë nga Programi mbi Aftësitë e Jetës, patën mundësinë të zhvillonin njohuritë lidhur me metodën e këshillimit të PAK […]
May 17, 2018

Workshop “Përfshirja e të Rinjve të Hasit në Vendimarrjen Lokale”, në bashkëpunim me Bashkinë Has

Është realizuar me sukses workshop-i në kuadër të vijimit të zbatimit të projektit “Rinia në Vendimmarrje”, financuar nga projekti i CoDe “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, mbi Përfshirjen e të Rinjve të qytetit të Hasit, në Vendimmarrjen Lokale.   Gjatë workshop-it, i cili u zhvillua në sallën e Këshillit Bashkiak Has me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Bashkisë, stafit […]
May 16, 2018

CoDe Albania u përfaqësua përmes projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës” në panairin Rajonal të Punës 2018

U zhvillua ditën e djeshme Panairi Rajonal i Punës 2018, në ambientet e sheshit Liria në Durrës, organizuar nga Shërbimi Kombëtar i Punësimit. CoDe Albania u përfaqësua përmes projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi – Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, financuar nga GIZ, Programi ProSEED, në mbështetje të të rinjve me aftësi të kufizuar. 17 studentë të Universitetit Aleksandër Mosiu Durrës […]
May 16, 2018

Fokus – grup mbi “Planin Kombëtar të Veprimit për Rininë 2015-2020” me nxënësit e shkollës “Skënderbeu” – Krume, Has

Në kuadër të projektit pilot të zbatuar në Has “Të Rinjtë në Vendimmarrje”, financuar nga projekti i CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2020”, është realizuar me date 16 maj 2018 Fokus-grupi mbi Planin Kombëtar të Veprimit per Rininë 2015-2020, me 19 nxënësit senatorë të shkollës së mesme “Skënderbeu” – Krumë. Në bashkëpunim me stafin pedagogjik, u zhvillua […]
May 13, 2018

Takim raportues me grupet e punës së projekteve pilote dhe Forumit Rinor të CoDe Albania (10.05.2018)

U zhvillua ditën e sotme takimi raportues me grupet e punës së Forumit Rinor dhe grupet që po zbatojnë projektet pilote në Has, Shkodër, Tiranë, Durrës, Gjirokastër dhe Vlorë, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019”. Gjatë takimit, u prezantuan nismat e realizuara deri më tani, gjetjet dhe rekomandimet e arritura, si edhe planet e punës për periudhën […]
May 10, 2018

Trajnim “Vendimmarrja: Sipërmarrës, Lider apo Menaxher” me nxënësit e gjimnazit “Oso Kuka” në Shkodër

Në kuadër të projektit pilot “Fuqizimi i Rolit të të Rinjve në Vendimmarrje”, financuar nga projekti i CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, është zhvilluar në gjimnazin “Oso Kuka” në Shkodër, trajnimi me temë “Vendimmarrja: sipërmarrës, lider apo menaxher”. 35 nxënës të kësaj shkolle u informuan mbi organizatën dhe nismat e projektet që ka ndërmarrë, diskutuan mbi […]
May 8, 2018

Workshop, Dita e II-të – ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, Sfidat lokale dhe Perspektiva’

Workshop, Dita e II-të ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, Sfidat lokale dhe Perspektiva’ 30 Prill 2018   CoDe Albania zhvilloi workshop-in e dytë me temë ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, Sfidat Lokale dhe Perspektiva’, në Cërrik, në vijim të zbatimit të projektit “Fuqizimi i Shoqërisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” në kuadër të […]
April 30, 2018

Sesion informues mbi Planin Kombëtar të Veprimit për Rininë (2015 – 2020)

  Në kuadër të projektit pilot “Rinia, Vendimmarrja dhe Angazhimi në Nismat Sociale”, financuar në sajë të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, u zhvillua sesioni informues mbi Planin Kombëtar të Veprimit për Rininë 2015 – 2020, për 40 studentë të ciklit të parë të studimeve në Fakultetin e Shkencave Humane, Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë. […]
April 24, 2018

Workshop – ‘Lufta Kundër Ekstremizmit të Dhunshëm, sfidat lokale dhe perspektiva’

CoDe Albania në kuadër të zbatimit të skemës së granteve të vogla të projektit “Fuqizimi i Shoqerisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” vijon zbatimin e projektit: “Përshpejtimi i mekanizmit të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” zbatuar nga Terre de Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian. Më datë 24 […]
April 16, 2018

TERMS of REFERENCE – Expert for the ”Peer to Peer System Consultancy”

Project: Disability is not Inability. Inclusive Economic Development Donor: GIZ, Project ProSEED Coherent Development Albania launches the call for proposals for the Expert on Peer to Peer System Consultancy Background Information on the overall project Cited from our proposal to BMZ (Objectives, indicators relevant to the consultant’s work)   Project aims to foster inclusion of youth with disability in social […]
April 11, 2018

Sesion Informues – Strukturimi i Bordit Rinor Këshillimor

CoDe Albania në kuadër të zbatimit të skemës së granteve të vogla të projektit “Fuqizimi i Shoqerisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” nis zbatimin e projektit: “Përshpejtimi i mekanizmit të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” zbatuar nga Terre de Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian. U zhvillua sesioni […]
April 11, 2018

Aktivitet Artistik – “Promovimi i kapaciteteve të të rinjve me aftësi të kufizuar në Art”

Me datë 11 prill, në ambientet e Klubit të Artit dhe Kulturës – Qendra SIGAL, Durrës, aktiviteti artistik “Promovimi i kapaciteteve të të rinjve me aftësi të kufizuar në Art”, në kuadër të projektit pilot ‘Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar, Agjentë të Ndryshimit Social’, financuar nga projekti i zbatuar nga CoDe Albania ‘Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2018″. […]
March 28, 2018

Aksesi në informacion dhe shërbime. Shpërndarja e praktikave pozitive

Organizata Coherent Development Albania, zhvilloi ne mjediset e Klubit te Librit dhe Artit, SIGAL, Durrës, workshop-in “Aksesi në informacion dhe shërbime. Shpërndarja e praktikave pozitive”. Workshop-i u zhvillua  në kuadër të zbatimit të projektit “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi. Zhvillim Ekonomik Përfshirës” për 100 rinj (19-34 vjeç) me aftësi të kufizuar. Projekti është financuar nga GIZ, Programi ProSEED.   Specialiste nga ZRP […]
March 26, 2018

Sesion informues me drejtuesit, mësuesit dhe nxënësit e shkollave të mesme “Skënderbeu” dhe “Arif Beqiri” në Has

Nis zbatimi i projektit “Të Rinjtë në Vendimmarrje” në Has, i financuar në kuadër të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. 16 drejtues e mësues, si dhe 23 nxënës senatorë nga shkollat e mesme “Skënderbeu” Krumë dhe “Arif Beqiri” Golaj u informuan lidhur me projektet dhe nismat e organizatës, si edhe nismat që do ndërmerren […]
March 26, 2018

Expert for Elaboration of Local Platform on Early identification and prevention measures supporting the implementation of National Strategy countering violent extremism and radicalization

  TERMS of REFERENCE Expert for Elaboration of Local Platform on Early identification and prevention measures supporting the implementation of National Strategy countering violent extremism and radicalization.   Project Title: Accelerate Community Based Response Mechanism to CVE. Contract number: 2018/382-881/SG08 Project aim: Project aims strengthen capacities of Cerrik Municipality to support community-based youth resilience programmes & empower youth activists through […]
March 25, 2018

“Gjirokastra në një Ditë”

Në kuadër të projektit pilot “Rinia Aktive drejt Vendimmarrjes Lokale”, financuar në sajë të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, është zhvilluar në ambientet e ‘Hotel Cajupi’ në Gjirokastër aktiviteti me temë “Gjirokastra në një Ditë” me nxënësit e shkollës së mesme ‘Asim Zeneli’. Gjatë aktivitetit, nxënësit patën mundësi të njiheshin me projektet dhe nismat […]
March 23, 2018

Marshim në Ditën e Verës

Të rinjtë me aftësi të kufizuar në Durrës, bëhen protagonsitë të marshimit përgjatë pedonales së sheshit Liria deri në shëtitoren Taulantia. Në marshim morën pjesë rreth 20 persona me aftësi të kufizuar fizike edhe pse lëvizshmëria për ta ishte shumë e vështirë për shkak se në disa rrugë e trotuare të qytetit mungojnë rampat, që lehtësojnë lëvizshmërinë. Përveç barrierave fizike, […]
March 20, 2018

Takim informues me studentët e Fakultetit të Shkencave Politike dhe Teknologjisë së Informacionit

Takim informues me studentët e Fakultetit të Shkencave Politike dhe Teknologjisë së Informacionit, i zhvilluar në auditoret e Universitetit “Aleksandër Moisiu” – Durrës, me datë 20 mars 2018. Takimi informues, i strukturuar në 3 sesione mundësoi për 90 studentët njohuri bazë mbi të drejtat e personave me aftësi të kufizuar dhe metodologjinë e intervistimit me bizneset për punësimin e PAK […]
February 26, 2018

Klubi i librit: “Promovimi i librit “Banëm Zot Kal”, nga z. Ilir Bala

Filloi zbatimin në DURRËS nisma social-kulturore me përfshirjen e të rinjve me aftësi të kufizuar. Aktiviteti i parë i zhvilluar ishte Klubi i Librit, gjatë së cilit u mundësua promovimi i librit të parë me poezi nga Z. Ilir Bala, me titull: “BanëM Zot Kal”. Libri sjell për lexuesit përvojat emocionale të autorit, i cili citoin se në këtë libër […]
February 15, 2018

CineForum në CoDe Albania – “August Rush”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”, CoDe Albania në bashkëpunim me anëtarët e grupit të punës së Forumit Rinor – Diversiteti Social – Kulturor, organizoi në ambientet e saj takimin e parë me Klubin e Filmit – CineForum për filmin “August Rush”. Mbi 15 të rinj aktivistë të CoDe ndoqën filmin dhe më pas diskutuan lidhur me të […]
February 15, 2018

Diversiteti Social – Kulturor

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Vullnetarizmit datë 5 dhjetor 2017, CoDe Albania zhvilloi një aktivitet social dhe argëtues për fëmijët e qendrës së zhvillimit “Shtëpia e Kuqe”. Aktiviteti u realizua në sajë të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” dhe u organizua nga grupi i Forumit Rinor të CoDe Albania “Diversiteti Social – Kulturor” nën drejtimin e drejtueses së grupit […]
February 15, 2018

Workshop  “Inovacioni Social dhe Menaxhimi”

Në vijim të zbatimit të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, CoDe Albania në bashkëpunim me anëtarët e grupit të punës së Forumit Rinor, organizoi me datë 23 janar 2018, në ambientet e sallës së trajnimit të organizatës, workshop-in me temë: “Inovacioni Social & Menaxhimi”, i lehtësuar nga aktivistët Anxhela Balliu dhe Enea Gjonaj. 25 studentët aktivistë të […]
WhatsApp chat