codealbania

October 26, 2018

Trajnim “Sportist sot, Lider neser”, me studentët e Universitetit ‘Luigj Gurakuqi’, Shkodër

Në kuadër të zbatimit të projektit pilot në Shkodër, “Fuqizimi i Rolit të të Rinjve në Vendimmarrje” mbështetur nga projekti “Rinia Shqiptare ne Veprim 2017-2019”, 30 studentë të Universitetit “Luigj Gurakuqi”, u trajnuan mbi temën “Sportist sot, Lider nesër”. Studentët u njohën me disa nga konceptet bazike të Psikologjisë Sportive dhe Lidershipit, modelet e sukesshme të liderëve që kanë qënë […]
October 18, 2018

Trajnim “Vendimmarrja në Pushtetin Vendor” me studentët e Universitetit Luigj Gurakuqi, Shkodër

Projekti pilot zbatuar në Shkodër “Fuqizimi i Rolit të të Rinjve në Vendimmarrje”, mbështetur nga projekti “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, vijon me trajnimet për të rinjtë lidhur me fuqizimin e tyre lidhur për përfshirjen në proceset e vendimmarrjes lokale. U zhvillua dje në ambientet e Këshillit Bashkiak Shkodër trajnimi “Vendimmarrja në Pushtetin Vendor”, me pjesëmarrjen e 37 […]
October 12, 2018

Sesione informimi në shkollën e mesme profesionale “Beqir Çela”, Durrës, mbi të drejtat e personave me aftësi të kufizuar

Në kuadër të zbatimit të projektit pilot në Durrës “Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar, Agjentë të Ndryshimit Social”, mbështetur nga projekti “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019” u zhvilluan sesione informimi në 2 klasa të shkollës së mesme profesionale në Durrës “Beqir Çela”, në bashkëpunim me Drejtorinë e shkollës dhe stafin pedagogjik. 56 nxënës u njohën me të […]
October 12, 2018

Të rinjtë e Gjirokastrës prezantojnë kalendarin e aktiviteteve për periudhën 2018 – 2019, lidhur me përshirjen e të rinjve në proceset e vendimmarrjes!

U zhvillua në ambientet e Qendrës Kulturore të Fëmijëve Gjirokastër, aktiviteti “Rinia Aktive Drejt Vendimarrjes Lokale”, në kuadër të përmbylljes së projektit pilot mbështetur nga projekti “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, me pjesëmarrjen e 40 nxënësve nga 2 shkollat e mesme të përfshira në projekt “Asim Zeneli” dhe “Siri Shapllo”. Përfaqësuesit e Bashkisë Gjirokastër, Drejtorisë Arsimore Gjirokastër, si […]
October 8, 2018

Praktikat pozitive lidhur me fuqizimin e rolit të të rinjve dhe përfshirjes së tyre në proceset e vendimmarrjes dhe qytetarisë aktive

Përfaqësuesit e grupeve të punës së projekteve pilote zbatuar në 6 zona: Has, Shkodër, Durrës, Tiranë, Gjirokastër dhe Vlorë, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, bashkëndanë disa nga gjetjet e praktikat pozitive të arritura lidhur me fuqizimin e rolit të të rinjve dhe përfshirjes së tyre në proceset e vendimmarrjes dhe qytetarisë aktive. 936 nxënës […]
October 5, 2018

Takim me anëtarët e rinj të Forumit Rinor 2018 – 2019

Gjatë takimit të parë me anëtarët e rinj të që do t’i bashkohen grupeve aktuale të punës së Forumit Rinor të CoDe Albania, zhvilluar në kuadër të vitit të 4-t të zbatimit të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. Të rinjtë u njohën me programin 4-vjeçar, mënyrën e strukturimit të Forumit Rinor dhe grupeve të punës, organizimin e […]
October 2, 2018

Lufta kundër Ekstremizmit të Dhunshëm dhe sistemi i referimit për identifikimin e rasteve dhe viktimave të Ekstremizmit të Dhunshëm

CoDe Albania vijon zbatimin e projektit: “Përshpejtimi i mekanizmit të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” zbatuar nga Terre des Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian. Më datë 17 Shtator, 21 Shtator dhe 2 Tetor 2018 u zhvilluan 3 takime me bazë komunitetin në Njësinë Shalës, Gostimë dhe Cërrik. Të pranishëm ishin 46 prindër, gra dhe […]
October 2, 2018

Plane e ide mbi zhvillimin e pazarit të vjetër

“Plane e ide mbi zhvillimin e pazarit të vjetër”, aktivitet i zhvilluar në kuadër të projektit pilot zbatuar në Gjirokastër “Rinia Aktive drejt Vendimmarrjes Lokale”, mbështetur nga projekti i CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. Grupi i punës i ngritur nga të rinjtë e shkollave të mesme “Asim Zeneli” dhe “Siri Shapllo” Gjirokastër përgjatë periudhës së zbatimit […]
September 28, 2018

Fëmijët Inovativë

“Fëmijët Inovativë”, një nismë e ndërmarrë nga të rinjtë aktivistë të CoDe Albania, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. Në kuadër të afrimit të Ditës Ndërkombëtare të të Moshuarve, aktivistet tona të përkushtuara organizuan një aktivitet me fëmijët që frekuentojnë kurset e Artit në CoDe. Fëmijët realizuan punime kreative në pikturë dhe lojra muzikore argëtuese, […]
September 26, 2018

“Masat për riintegrimin e familjeve të kthyera në Malësi të Madhe”

Në kuadër të projektit “Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësi të Madhe”, financuar nga GIZ – Gesellschaft für Internationale Zusammernarbeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim, u zhvillua në Koplik, workshop-i mbi institucionalizimin e bashkëpunimit vendor për rritjen e aksesit të të kthyerve në tregun lokal të punës dhe marrjen e masave për […]
September 25, 2018

FORUM LOKAL ‘Bashkëjetesa Ndër-Fetare’

Në kuadër të projektit ‘Përshpejtimi i mekanizmave të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm’ zbatuar nga Terre des Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian u zhvillua me datë 25 Shtator 2018 Forumi Lokal me temë ‘Bashkëjetesa Ndër-Fetare’ në ambientet e Sallës së Këshillit Bashkiak Cërrik. Të pranishëm ishin përfaqësues të institucioneve vendore, anëtarë të Këshillit Lokal […]
September 18, 2018

Arba Rroji

Unë quhem Arba Rroji dhe jam 22 vjeç. Aktualisht po studioj Psikologji Klinike në Universitetin e Tiranës. Përveç kësaj, gjithashtu po zbatoj projektin pilot në Shkodër, me titull “Fuqizimi i të Rinjve në Vendimarrje” në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. Të punuarit në këtë projekt më ka aftësuar në disa aspekte. Së pari, një çështje […]
September 17, 2018

Anxhela Kapja

Jam Anxhela Kapja, 24 vjeç, lindur në Elbasan. Kam përfunduar studimet për Instrumentin e Flautit në Universitetin e Arteve në Tiranë. Organizata CoDe Albania më dha mundësinë për të kryer kurse të Artit për fëmijë dhe të rinj në qendrën rinore të organizatës. Së bashku me të tjerë të rinj, u bëmë pjesë e projektit pilot “Edukimi i Artit dhe […]
September 15, 2018

Anxhela Balliu

Unë jam Anxhela Balliu, 20 vjeç. Studioj për Biologji dhe Kimi, në Universitetin e Elbasanit. Vullnetarizimi në Coherent Development Albania ndryshoi mënyrën se si unë i vlerësoj gjërat, vendin tim, si e vlerësoj rolin tim këtu në Shqipëri dhe çfarë unë dua të bëj me jetën time.  CoDe Albania më dha mundësinë të kuptoja dhe shancin për ta realizuar atë. […]
September 13, 2018

Elisabeta Shatri

Jam Elisabeta Shatri, lindur në Helshan-Has, 24 vjeç. Kam përfunduar studimet Bachelor për Shkenca Politike dhe Master për Studime Rajonale Politike, në Universitetin e Tiranës. Duke marrë pjesë në mënyrë të vazhdueshme në takimet e zhvilluara nga CoDe Albania, u bëra pjesë e projektit “Rinia Shqiptare në Veprim” dhe u angazhova në Forumin Rinor në cilësinë e drejtueses së grupit […]
September 12, 2018

Erlini Kokalla

Quhem Erlini Kokalla. Jam 22 vjeç, lindur në Vlorë. Aktualisht jam duke ndjekur studimet Master për Shëndet Publik, në Fakultetin e Mjekësisë, Tiranë. Që prej 2 vitesh jam aktiviste në organizatën CoDe Albania. U njoha fare rastësisht me organizatën dhe nisa të kuptoj se përmes saj do të kisha mundësi të jepja nga vetja. Gjithmonë kam dashur të jap kontributin […]
September 12, 2018

Evanthi Suli

Quhem Evanthi Suli dhe jam 20 vjeç. Aktualisht po studioj Drejtësi në Universitetin e Tiranës. Gjithmonë kam qënë aktive dhe kam marrë pjesë në aktivitete të ndryshme, por përfshirja ime në projektin e CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, e veçanërisht angazhimi në projektin “Të Rinjtë drejt Vendimmarrjes Lokale”si koordinatore lokale në Gjirokastër, më ka rritur profesionalisht. […]
September 11, 2018

Ardiana Paça

Jam Ardiana Paça, 24 vjeç, lindur në Has. Kam përfunduar studimet Bachelor në degën Shkenca Politike dhe Master në degën Studime Rajonale, në Universitetin e Tiranës.  Që prej 3 vitesh jam angazhuar si aktiviste pranë organizatës CoDe Albania dhe kam marrë pjesë vazhdimisht në aktivitete të ndryshme për të rinjtë, të zhvilluara në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim”. […]
September 11, 2018

Suada Dapaj

Jam Suada Dapaj, 24 vjeç, lindur në Vlorë. Sapo kam përfunduar studimet Master në Tiranë, në degën Administrim i Shërbimeve Sociale. Kam qënë pjesë e organizatës CoDe Albania prej 2 vitesh si vullnetare në projektin “Rinia Shqiptare në Veprim”. Gjithashtu, jam angazhuar si koordinatore lokale në projektin “Të Rinjtë, Vendimarrja dhe Angazhimi në Nismat Sociale” në Vlorë. Për mua ka […]
September 10, 2018

Fadion Buja

Quhem Fadion Buja. Kam përfunduar studimet Master për Financë në Universitetin e Durrësit. Jam angazhuar në kuadër të projektit ‘Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019” në sesionet informuese për studentët, lidhur me identifikimin dhe eleminimin e barrierave fizike për personat me aftësi të kufizuar, në bashkëpunim me Universitetin “Aleksandër Moisiu” Durrës. Gjithashtu, kemi organizaur aktivitete social – kulturore, siç […]
July 26, 2018

Takim ndërmjetësues mes bizneseve lokale dhe të rinjve me aftësi të kufizuar – Paraqitja e mundësive për punë për të rinjtë me AK

Në bashkëpunim me Dhomën e Tregtisë dhe Industrisë – Durrës, u zhvillua takimi ndërmjet bizneseve lokale dhe të rinjve me aftësi të kufizuar përfitues nga projekti “Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi. Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, financuar nga GIZ, Programi ProSEED. Takimi kishte në fokus njohjen e bizneseve lokale me kuadrin ligjor mbi punësimin dhe të drejtat e personave me aftësi […]
July 18, 2018

Dizajn dhe printim studimi

Termat e Referencës – Dizajn dhe printim studimi Projekti: Aftësia e Kufizuar nuk është Paaftësi. Zhvillim Ekonomik Përfshirës. Numer projekti: 16.2094.7- 005.00 Donator: GIZ, Progami ProSEED Shërbimi i kërkuar: Subjekti duhet të mundësojë dizajnin dhe printimin e studimit/platformës vendore “Zhvillimi Ekonomik Përfshirës”, në versionin shqip dhe anglisht sipas specifikimeve të mëposhtme:   Sasia       230 copë / për version Nr. i […]
July 11, 2018

Integrimi i të rinjve me aftësi të kufizuar në tregun e punës

Organizata CoDe Albania, në kuadër të zbatimit të projektit “Aftësia e kufizuar nuk është paaftësi. Zhvillim Ekonomik Përfshirës”, financuar nga GIZ, Programi ProSEED, organizoi takimin për prezantimin e platformës vendore që synon integrimin e të rinjve me aftësi të kufizuar në tregun e punës. Të pranishëm në takim, Z. Florian Tahiri, Zv.Kryetar i Bashkisë, Z. Andrea Xhavara, Kryetar i Dhomës […]
July 4, 2018

‘Ekstremizmi i Dhunshëm, Shkaqet dhe Pasojat’ ‘Ekstremizmi i Dhunshëm, Teknikat efektive në parandalimin e tij’

Workshop 2 & 4 Korrik 2018   Në bashkëpunim me Bashkinë Cërrik, CoDe Albania mbyll me sukses dy sesionet e fundit të workshop-it 5-ditor për zhvillimin e Programit të Reziliencës Rinore, me temat specifike ‘Ekstremizmi i Dhunshëm, Shkaqet dhe Pasojat’ si dhe ‘Ekstremizmi i Dhunshëm, Teknikat efektive në parandalimin e tij’ në kuadër të projektit “Përshpejtimi i Mekanizmave të Reagimit […]
June 29, 2018

‘Barazia Gjinore’ dhe ‘Dhuna në familje & Bullizmi’

Në bashkëpunim me Bashkinë Cërrik, janë zhvilluar dy sesionet e radhës të workshop-it 5-ditor për zhvillimin e Programit të Reziliencës Rinore, me temat specifike ‘Barazia Gjinore’ dhe ‘Dhuna në familje & Bullizmi’, në vijim të zbatimit të projektit “Fuqizimi i Shoqërisë Civile në Ngritjen e Reziliencës së të Rinjve ndaj Ekstremizmit të Dhunshëm” në kuadër të projektit “Përshpejtimi i Mekanizmave […]
June 27, 2018

Panairi i Punës, Koplik Malësi e Madhe

Zhvillohet për herë të parë në Koplik – Malësi e Madhe, Panairi i Punës 2018, në kuadër të projektit “Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësi të Madhe”, financuar nga GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim. Promovimi i burimeve lokale dhe kapaciteteve për punësim, nxitja e interesit […]
June 26, 2018

Workshop “Të Drejtat e Njeriut”

CoDe Albania, në bashkëpunim me Bashkinë Cërrik, realizoi ditën e parë të workshop-it 5-ditor, me temë “Të drejtat e Njeriut”, në kuadër të projektit “Përshpejtimi i mekanizmit të reagimit me bazë komunitetin në luftën kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” zbatuar nga Terre de Hommes dhe financuar nga Bashkimi Europian, në kuadër të zbatimit të skemës së granteve të vogla të projektit […]
June 14, 2018

Kërkohet subjekt që të mundësojë instrumentat për zhvillim panairi

Organizator Panairi Pune Projekti: “RIINTEGRIMI DHE FUQIZIMI SOCIAL EKONOMIK I FAMILJEVE TË KTHYERA NË MALËSI TË MADHE” Donator: Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim (PME). Organizata Coherent Development Albania, shpall thirrjen për Organizator Panairi Pune. Objektivat: Panairi do të mundësojë informimin e banorëve të Malësisë së Madhe lidhur me mundësitë e punësimit që ofron […]
June 12, 2018

Trajnim mbi “Lidershipin dhe Vendimmarrjen”, me studentët e Universitetit “Luigj Gurakuqi” – Shkodër (12.06.2018)

Vijon zbatimi i projektit pilot “Fuqizimi i Rolit të të Rinjve në Vendimmarrje” në qytetin e Shkodrës, financuar nga projekti “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. 130 studentë të Fakultetit të Ekonomisë, Universiteti “Luigj Gurakuqi” – Shkodër, u trajnuan mbi temën “Lidershipi dhe Vendimmarrja” në aspektin e sipërmarrjes, nën drejtimin e Prof. Rudin Beka.   Të rinjtë pjesëmarrës diskutuan […]
June 12, 2018

Workshop “Zhvillimi i kalendarit vjetor për angazhimin e të rinjve në komunitet” në Bashkinë Has

U përmbyll me sukses projekti pilot i zbatuar në Has “Të Rinjtë në Vendimmarrje”, financuar nga projekti “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019” me realizimin e workshop-it mbi zhvillimin e kalendarit vjetor për angazhimin e të rinjve në komunitet, në sallën e Këshillit Bashkiak Has. Rezultatet, gjetjet dhe rekomandimet e arritura nga projekti u prezantuan nga koordinatoret lokale. Nxënësit […]
WhatsApp chat