codealbania

May 31, 2019

Takimi me të rinjtë në Shkodër, për përcaktimin e kalendarit të aktiviteteve

Me datë 31 maj 2019, u zhvillua në Shkodër takimi i radhës me disa nga të rinjtë e Organizatës Intelektualët e Rinj, Shpresë, për të diskutuar mbi detajimin e kalendarit të aktiviteteve dhe planit konkret të punës që do të realizohet në kuadër të zbatimit të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, në bashkëpunim me […]
May 30, 2019

CineForum në CoDe Albania – “What Will People Say”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019” u zhvillua më datë 30 maj 2019 takimi i radhës me Klubin e Filmit, ‘What Will People Say’, film i sugjeruar nga aktivistët e CoDe. Studentë e aktivistë të CoDe panë filmin në ambientet e organizatës të përshtatur në formën e një kinemaje dhe diskutuan më pas lidhur me […]
May 27, 2019

Panairi i Ideve, organizuar në kuadër të fushatës “Zbulo Veten” në Fier

CoDe Albania, në kuadër të zbatimit të projektit në Bashkinë Fier “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED,  zhvilloi aktivitetin “Panairi i Ideve” – Fushata “Zbulo Veten”, në bashkëpunim me ‘Qendrën Sociale Murialdo’ dhe shkollën e mesme jo-publike ‘Numani’ në Fier. Aktiviteti mundësoi njohjen me projekt idetë e hartuara nga […]
May 27, 2019

Ditari i Anne Frank

Aktiviteti i rradhës i zhvilluar me të rinj-të aktivistë në Durrës ishte Klubi i Librit, me veprën, Ditari i Ana Frank, një ndër librat më të lexuar në botë, i sugjeruar nga vetë aktivistët. Ditari është historia e Ana Frank dhe familjes së saj hebreje, gjatë Luftës së Dytë Botërore, gjatë te cilit Ana përshkruan jetën e saj nën dominimin […]
May 17, 2019

Aktiviteti “Konkursi Poezisë” i organizuar nga të rinjtë aktivistë në Durrës, me nxënësit e shkollës 9-vjeҫare, 14 Nëntori

Ditën e Premte, më 17 Maj 2019, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua aktiviteti, Konkursi Poezisë, në bashkëpunim me Shkollën 9-vjeҫare “14 Nëntori” si dhe me organizatën CSDC,  Durrës. Nxënës të klasës së 8-të dhe të 9-të prezantuan poezitë e krijuara, të cilat nën tingujt e instrumentit të kitarës, i dhanë akoma dhe më shumë […]
May 6, 2019

Dita e parë e trajnimit “Marrëdhëniet me publikun” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

CoDe Albania, në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në zbatimin e projektit SOCIETIES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standardet evropiane në Evropën Juglindore” organizoi ditën e parë e trajnimit “Marrëdhëniet me Publikun” për 12 organizata që punojnë me aftësinë e kufizuar dhe jo vetëm. Organizatat pjesëmarrëse, […]
May 3, 2019

Dita e dytë e trajnimit “Marrëdhëniet me Publikun” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

U zhvillua me datë 3 maj 2019, dita e dytë e trajnimit 2-ditor mbi “Marrëdhënien me publikun dhe strategjitë e komunikimit”, organizuar nga CoDe Albania në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në kuadër të zbatimit të projektit SOCIETES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standartet europiane në […]
April 25, 2019

Panairi i Ideve, organizuar në Pallatin e Kulturës Durrës, në kuadër të fushatës “Zbulo Veten”

CoDe Albania organizoi me 25 prill, në ambientet e Pallatit të Kulturës në Durrës, aktivitetin “Panairi i Ideve – Fushata Zbulo Veten”, në kuadër të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” financuar nga GIZ, programi ProSEED. Të pranishëm në aktivitet ishin përfaqësues nga Drejtoria e Arsimit-Kulturës-Sportit-Rinisë-Komuniteteve Fetare, Zyra Rajonale e Punësimit, Drejtoria Rajonale e […]
April 25, 2019

Sikur të isha djalë – Haki Stërmilli

Takimi i radhës me Klubin e Librit në CoDe, kishte në fokus të parën vepër të rëndësishme në letërsinë shqiptare me temën e emancipimit të gruas.  “Sikur të isha djalë”, të autorit shqiptar Haki Stërmilli, të sugjeruar nga vetë aktivistët e Forumit Rinor të CoDe Albania. Të rinjtë e pranishëm bashkëndanë me njëri-tjetrin përjetimet e tyre mbi mesazhin e librit […]
April 24, 2019

Eventi përmbyllës për prezantimin e rezultateve dhe rekomandimeve të projektit, zhvilluar në Këshillin Malësi e Madhe

Me datë 24 prill 2019, në ambientet e Këshillit Bashkiak Malësi e Madhe, CoDe Albania organizoi eventin për prezantimin e rezultateve dhe rekomandimeve lidhur me zbatimin e projektit “Riintegrimi dhe fuqizimi social – ekonomik i familjeve të kthyera në Malësinë e Madhe”, me fonde nga Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi i Migracionit për Zhvillim. Drejtori Ekzekutiv i CoDe Albania […]
April 16, 2019

Dita e dytë e trajnimit “Ngritja e Fondeve” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

U përmbyll ditën e djeshme trajnimi 2-ditor mbi “Ngritjen e fondeve”, organizuar nga CoDe Albania në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në kuadër të zbatimit të projektit SOCIETES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standartet europiane në Europën Juglindore”, financuar nga Bashkimi Europian. Gjatë trajnimit 2-ditor të […]
April 15, 2019

Dita e parë e trajnimit “Ngritja e Fondeve” për OSHC-të që punojnë me aftësinë e kufizuar fizike dhe mendore

CoDe Albania, në cilësinë e partnerit të Caritas Shqiptar në kuadër të zbatimit të projektit SOCIETES – “Mbështetja e organizatave të shoqërisë civile në fuqizimin e aftësive teknike, përfshirjen e personave me aftësi të kufizuar dhe standartet europiane në Europën Juglindore”, financuar nga Bashkimi Europian, organizoi ditën e sotme ditën e parë të trajnimit 2-ditor “Ngritja e fondeve”. 12 përfaqësuesit e organizatave […]
April 15, 2019

Të rinjtë aktivistë në Durrës, zhvillojnë aktivitetin për ‘Promovimin e të Lexuarit’ tek fëmijët e ciklit parashkollor, që frekuentojnë Kopshtin 1 Qershori.

Më datë 15 Prill 2019, në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua në bashkëpunim me Bashkinë Durrës dhe organizatën CSDC, aktiviteti social i organizuar nga të rinj aktivistë në Durrës, për fëmijët e ciklit parashkollor që frekuentojnë Kopshtin 1 Qershori, Durrës. Nisma u ndërmor nga studentë të rinj aktivistë, të cilët me mbështetjen e CoDe Albania […]
April 8, 2019

Aktiviteti “Your Story” i organizuar nga të rinjtë aktivistë në Durrës, për të moshuarit që frekuentojnë Qendrën Ditore të të Moshuarve

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua ditën e sotme në bashkëpunim me Bashkinë Durrës dhe organizatën CSDC, aktiviteti “Your Story”, me të moshuarit që frekuentojnë Qendrën Ditore të të Moshuarve, Durrës. Nisma u ndërmor nga 6 të rinj aktivistë, të cilët me mbështetjen e CoDe Albania mobilizuan 20 të rinj të tjerë për të kontribuar […]
March 28, 2019

CineForum – “Into the Wild”

Takimi i radhës me CineForum u zhvillua mbi filmin amerikan “Into the Wild”, gjatë së cilit të rinjtë e pranishëm pasi panë filmin në “kinemanë” e improvizuar nga CoDe, organizuan forumin ku diskutuan dhe bashkëndanë ndjesitë e perceptimet e tyre. Në përfundim, të rinjtë parashtruan sugjerimet e tyre mbi tituaj filmash për t’u trajtuar në takimin e ardhshëm. Aktiviteti u […]
March 25, 2019

Takimi me të rinjtë në Shkodër, për përcaktimin e kalendarit të aktiviteteve

Me datë 25 mars 2019, u zhvillua në Shkodër takimi i radhës me disa nga të rinjtë e Qendrës Rinore “Atelie”, për të diskutuar mbi detajimin e kalendarit të aktiviteteve dhe planit konkret të punës që do të realizohet në kuadër të zbatimit të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”, në bashkëpunim me Qendrën Rinore […]
March 24, 2019

Zhvillohet trajnimi 2-ditor “Përmirësimi i aftësive sipërmarrëse, përmes njohurive në zhvillimin e planit të biznesit dhe arritjes së tregut lokal” në Koplik, Malësi e Madhe

Në kuadër të projektit “ Riintegrimi dhe Fuqizimi Social-Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësi të Madhe”, financuar nga Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi i Migracionit për Zhvillim, u zhvillua trajnimi 2-ditor në Koplik në datat 23-24 mars, me temë: “Përmirësimi i aftësive sipërmarrëse përmes njohurive në zhvillimin e planit të biznesit dhe arritjes së tregut […]
March 23, 2019

Zhvillohet takimi i dytë përfshirës në Durrës “”Bashkëpunimi vendor, faktor lehtësues për fuqizimin ekonomik të të rinjve me aftësi të kufizuar”

U zhvillua ditën e sotme takimi i dytë përfshirës në Durrës “Bashkëpunimi vendor, faktor lehtësues për fuqizimin ekonomik të të rinjve me aftësi të kufizuar”, në kuadër të projektit “Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar, Ndërtues të Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ, programi ProSEED. Ekspertja për punësimin prezantoi termat e përditësuara mbi kuadrin ligjor të punësimit të të rinjve me […]
March 22, 2019

Takimi me të rinjtë në Durrës, për përcaktimin e kalendarit të aktiviteteve

U zhvillua me date 22 mars 2019, në ambientet e organizatës CSDC Durrës, takimi me studentët e Universitetit ‘Aleksandër Moisiu’, për hartimin e kalendarit të aktiviteteve dhe përcaktimit të planit të punës, në kuadër të zbatimit të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. Pjesëmarrësit u njohën me projektin dhe metodologjinë e aplikuar, praktikat pozitive dhe arritjet e projektit […]
March 21, 2019

Zhvillohet takimi i dytë përfshirës në Fier “Bashkëpunimi vendor, faktor lehtësues për fuqizimin ekonomik të të rinjve me aftësi të kufizuar”

Takimi i dytë përfshirës në Fier “Bashkëpunimi vendor, faktor lehtësues për fuqizimin ekonomik të të rinjve me aftësi të kufizuar”, në kuadër të zbatimit të projektit “Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar, Ndërtues të Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED. Agron Margilaj – Drejtori i DRSHS të Bashkisë Fier, Znj. Nexhmije Bashkurti – Drejtoresha e Qendrës Multifunksionale ‘Horizont’ […]
March 6, 2019

Zhvillohet trajnimi me temë “Përmirësimi i aftësive sipërmarrëse, përmes njohurive në zhvillimin e planit të biznesit dhe arritjes së tregut lokal”

Në kuadër të projektit “Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësi të Madhe”, financuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim, në datat 5-6 mars 2019, u zhvillua në Koplik, trajnimi 2-ditor “Përmirësimi i aftësive sipërmarrëse, përmes njohurive në zhvillimin e planit të biznesit dhe arritjes së tregut lokal, […]
March 6, 2019

Workshop me temë “Qytetaria Aktive dhe Ndërtimi i Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”

Në kuadër të zbatimit të projektit “Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar – Ndërtues të Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”, me fonde nga GIZ, projekti ProSEED, u zhvillua në Fier, në datat 4-5-6 mars 2019, workshop-i me temë “Qytetaria Aktive dhe Ndërtimi i Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”. Prezantimi i temave nga ekspertja lidhur me qytetarinë aktive, krijimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse, angazhimin e të rinjve në […]
March 5, 2019

“Portret i një Artisti”, me pjesëmarrjen e veçantë të flautistit të parë shqiptar Prof. Asoc. Isuf Spahiu

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019”, dje në ambientet e CoDe Albania u organizua eventi artistik “Portret i një Artisti”, me pjesëmarrjen e veçantë të flautistit të parë shqiptar Prof. Asoc. Isuf Spahiu. Pjesëmarrësit u njohën me veprat e artistit të krijuara gjatë rrugëtimit të tij artistik si edhe kontributin të paçmueshëm në zhvillimin e Artit dhe […]
March 1, 2019

Përmbyllet fushata për ndërgjegjësimin mbi migrimin dhe riintegrimin e të kthyerve, e zhvilluar në shkollat e mesme në Malësi të Madhe

Në kuadër të projektit “Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësi të Madhe”, financuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim, u përmbyll fushata për ndërgjegjësimin mbi migrimin dhe riintegrimin e të kthyerve, në 3 gjimnazet e Malësisë së Madhe, në Koplik, Bajzë dhe Gruemirë. Përgjatë periudhës Janar – […]
March 1, 2019

Vijon të zhvillohet fushata për ndërgjegjësimin mbi praktikat e rregullta të migrimit

Vijon të zhvillohet fushata për ndërgjegjësimin mbi praktikat e rregullta të migrimit, në 3 gjimnaze të Malësisë së Madhe, në Koplik, Bajzë dhe Gruemirë, në kuadër të projektit Riintegrimi dhe Fuqizimi Social – Ekonomik i Familjeve të Kthyera në Malësi të Madhe”, financuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH – Programi Migracion për Zhvillim. Më 21 Shkurt, u […]
February 27, 2019

Klubi i Librit në CoDe – “Ana Karenina”

Takimi i radhës me Klubin e Librit në CoDe, kishte në fokus të diskutimit veprën e njohur të autorit rus “Ana Karenina”. 11 të rinj pjesëmarrës ndër të cilët aktivistë të CoDe dhe të rinj që vinin për herë të parë, bashkëndanë me njeri-tjetrin perceptimet e tyre mbi mesazhin e librit dhe tematika të tjera sociale që gjeneruan nga diskutimi, […]
February 25, 2019

Zhvillohet workshop-i 3-ditor “Qytetaria Aktive dhe Ndërtimi i Komuniteteve Gjithëpërfshirëse” me studentët e UAMD dhe të rinjtë me aftësi të kufizuar

Në kuadër të zbatimit të projektit “Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar – Ndërtues të Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”, me fonde nga GIZ, projekti ProSEED, u zhvillua në Durrës në datat 25-26-27 shkurt 2019, workshop-i me temë “Qytetaria Aktive dhe Ndërtimi i Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”. Pjesëmarrja e studentëve të UAMD dhe të rinjve me aftësi të kufizuar, mundësoi shkëmbimin e informacionit dhe njohjen […]
February 22, 2019

Përmbyllet me sukses Programi 10-ditor “Aftësitë e Jetës”, zhvilluar me të rinjtë me aftësi të kufizuar në Bashkinë Fier

Në kuadër të projektit “Të Rinjtë me Aftësi të Kufizuar, Ndërtues të Komuniteteve Gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ, programi ProSEED, ditën e premte, në ambientet e Qendrës Multifunksionale ‘Horizont’ u organizua takimi i 10-të dhe përmbyllës i Programit 10- ditor “Aftësitë e Jetës”, realizuar me të rinjtë me aftësi të kufizuar në Bashkinë Fier. Të pranishëm në takim ishin të rinjtë […]
February 21, 2019

Workshop për ngritjen e kapaciteteve “Punësimi dhe Vetëpunësimi i të Rinjve”

“Punësimi dhe Vetëpunësimi i të Rinjve” ishte workshop-i që u zhvillua sot në ambientet e CoDe Albania, në kuadër të programit për ngritjen e kapaciteteve të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. 33 të rinj dhe pjesëtarë të grupeve të punës së Forumit Rinor të CoDe Albania, u informuan mbi konceptet bazë lidhur me njohuritë dhe aftësitë e […]
February 14, 2019

External Expert for Policy Paper

Cross cutting cooperation and local policy measures, fostering the reintegration of returnee families in Malesi e Madhe. Project: Reintegration and socio economic empowerment of returnee families in Malesi e Madhe Donor: Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammernarbeit (GIZ) GmbH – Program Migration for Development (PME). Background CoDe Albania is implementing the project in Malesi e Madhe, supporting the returnees to reach […]
WhatsApp chat