codealbania

September 27, 2019

Forumi “Sfidat dhe perspektivat e integrimit të vendit në BE, roli dhe angazhimi i të rinjve” në Shkodër

CoDe Albania, në përmbyllje të projektit të programit 4-vjeçar “Rinia Shqiptare në Veprim 2015 – 2019” – me fokus fuqizimin e rolit të të rinjve lidhur me vendimmarrjen vendore dhe angazhimin e tyre në shërbimet në komunitet organizoi në bashkëpunim me Qendrën Rinore ‘Atelie’ Shkodër, Forumin “Sfidat dhe perspektivat e integrimit të vendit në BE, roli dhe angazhimi i të […]
September 26, 2019

Zhvillohet takimi i parë me prindërit në Lezhë mbi Programin e Fuqizimit të Familjes (modeli Parents Caffe’)

Në vijim të zbatimit të projektit në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, në kuadër të projektit “Fuqizimi i Shoqërisë Civile për Parandalimin dhe Mbrojtjen e Fëmijëve nga Abuzimi dhe Dhuna në Shqipëri” financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Terre des hommes në Shqipëri (Tdh) në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare Burimore të Trajnimit […]
September 25, 2019

Workshop “Komunikimi dhe të Folurit në Publik”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2015 – 2019” CoDe Albania organizoi workshop-in “Komunikimi dhe të Folurit në Publik” me të rinj aktivistë, në përmbyllje të programit mbi ngritjen e kapaciteteve. 17 studentë u njohën me konceptet bazë të komunikimit verbal dhe jo verbal, marrëdhënien në publik dhe me publikun, si edhe hapat për përmirësimin e aftësive të […]
September 21, 2019

Komunikimi dhe Të Folurit në Publik

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, në bashkëpunim me organizatën Intelektualët e Rinj, Shpresë (IRSH) u zhvillua trajnimi 1-ditor me temë, Komunikimi dhe të folurit në publik. 15 pjesëmarrësit ishin studentë të Fakultetit të Drejtësisë, studentë të profilit Mësuesi, gazetarë dhe përfaqësues të Parlamentit Rinor Shkodër. Realizimi i këtij trajnimi synonte pajisjen me njohuritë bazë mbi elementët […]
September 13, 2019

Aktiviteti “Your Story” i organizuar nga të rinjtë aktivistë, në Shtëpinë e të Moshuarve Shkodër

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, në bashkëpunim me organizatën Intelektualët e Rinj, Shpresë (IRSH) u zhvillua aktiviteti social “Your Story”, në Shtëpinë e të Moshuarve, Shkodër. Të rinjtë pasi u njohën me ambientet dhe shërbimet që ofrohen në institucion, kontribuan në organizimin e një aktivitetit që iu ofroi të moshuarve një ditë ndryshe. Aktivistët zhvilluan biseda […]
September 13, 2019

“Takim në Qendrën e Shërbimeve Komunitare për fëmijë me aftësi të kufizuar, Durrës”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua ditën e premte më datë 13 Shtator 2019 takimi me të rinj aktivistë në Qendrën e Shërbimeve Komunitare për fëmijë me aftësi të kufizuar, Durrës. Takimi u zhvillua me prindër të fëmijëve me aftësi të kufizuar të cilët bashkëndanë me të rinjtë vështirësitë si dhe sfidat me të cilat […]
September 12, 2019

Klubi i Librit në CoDe Albania – “Ditari i Anne Frank”

U zhvillua ditën e djeshme takimi i fundit me Klubin e Librit në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017 – 2019”. Në fokus të tematikës së diskutimit ishte libri “Ditari i Anne Frank” i shkuar nga vetë Anne Frank, vajza 13 vjeçare gjermane çifute, e cila së bashku me familjen e saj vuajti periudhën e luftës në kohën […]
September 9, 2019

“Takim në Qendrën e Zhvillimit Rezidencial Durrës”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019’, u zhvillua ditën e djeshme takimi me të rinjtë aktivistë në Qendrën e Zhvillimit Rezidencial, Durrës. Gjatë takimit të rinjtë u njohën me shërbimet që ofron qendra si dhe vizituan ambientet e akomodimit të fëmijëve. Të rinjtë u njohën gjithashtu me disa nga punimet artistike që fëmijët nën kujdesin e kujdestarëve […]
July 30, 2019

CineForum – “My sister’s keeper”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqipare në Veprim” u zhvillua takimi i rradhës me CineForum në CoDe. Filmi që u diskutua ishte “My sister’s keeper”, një film i cili trajton ҫështjet dhe marrëdhëniet familjare, si është të jesh një prind i mirë, motër e mirë dhe mbi të gjitha një njeri i mirë. Aktivistë dhe të tjerë të rinj që […]
July 26, 2019

Aktivitet përmbyllës për prezantimin e gjetjeve, arritjeve dhe praktikave pozitive të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”

Në përmbyllje të projektit në Bashkinë Fier “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” , financuar nga GIZ – Programi ProSEED, CoDe Albania organizoi në ambientet e Qendrës Multifunksionale “Horizont”, aktivitetin përmbyllës për prezantimin e gjetjeve, arritjeve dhe praktikave pozitive të projektit përgjatë 9 muajve të zbatimit të tij. Aktorët lokalë të pranishëm, ndër të cilët […]
July 24, 2019

Webmaster për ndërtim platforme online

Ndërtimi i platformës online për raportimin në kohë të rasteve të dhunës ose abuzimit ndaj fëmijës dhe këshillimin lidhur me sistemin e referimit të rasteve   Titulli i projektit: “Mbrojtja e fëmijës me aftësi të kufizuar – Qasje Sistematike” Numër kontrate: 2017/394-906/SG15 Kohëzgjatja e projektit: 10/06/2019-10/04/2020 Donator: Financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Terre des hommes në Shqipëri (Tdh) […]
July 23, 2019

Zhvillohet aktiviteti përmbyllës i projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” në Durrës

Në përmbyllje të projektit në Bashkinë Durrës “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” , financuar nga GIZ – Programi ProSEED, CoDe Albania organizoi në ambientet e Shoqatës së Paratetraplegjikëve Durrës, aktivitetin përmbyllës me fokus bashkëndarjen e arritjeve të projektit tek bashkëpunëtorët lokalë dhe përfituesit e projektit. Të pranishmit në aktivitet, ndër të cilët përfaqësues nga […]
July 19, 2019

Takimi konsultues mbi sistemin e referimit rasteve të të rinjve me aftësi të kufizuar me aktorët lokalë në Bashkinë Fier

Ditën e premte, në kuadër të zbatimit të projektit në Bashkinë Fier “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” financuar nga GIZ – Programi ProSEED, u zhvillua në ambientet e Zyrës Rajonale të Punësimit Fier, takimi me aktorët lokalë për konsultimin lidhur me sistemin e referimit dhe të menaxhimit të rasteve të të rinjve me aftësi […]
July 17, 2019

Zhvillohet takimi lidhur me sfidat dhe perspektivat e punësimit të të rinjve me aftësi të kufizuar në Bashkinë Durrës

Në kuadër të zbatimit të projektit në Bashkinë Durrës “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED, CoDe Albania organizoi ditën e sotme takimin me përfaqësues të Drejtorisë së Shërbimit Social në Bashkinë Durrës, Zyrën e Punësimit Durrës, Drejtorisë së Shëndetit Publik, subjekteve lokale private, të rinj me aftësi të kufizuar […]
July 13, 2019

Aktivitet Social tek Shtëpia e Fëmijës 6 – 16 vjeç, Shkodër

Anëtarë të Parlamentit Rinor Shkodër, me mbështetjen e organizatës CoDe Albania dhe Intelektualët e Rinj, Shpresë (IRSH) organizuan aktivitetin social dhe argëtues për fëmijët e institucionit ‘Shtëpia e Fëmijës” të grup-moshës 6 – 16 vje , Shkodër. 10 të rinj aktivistë u njohën me institucionin dhe shërbimet që ai ofron, si edhe kontribuan në krijimin e atmosferës argëtuese për fëmijët, […]
July 12, 2019

Dita e tretë e workshop-it 3-ditor në Lezhë “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”

Ditën e premte, në ambientet e Hotel Liss – Lezhë, u përmbyll workshop-i 3-ditor “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”, i zhvilluar në kuadër të projektit të zbatuar në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, financuar nga Bashkimi Evropian […]
July 11, 2019

Dita e dytë e workshop-it 3-ditor në Lezhë “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”

U zhvillua ditën e sotme dita e dytë e workshop-it 3-ditor për ofruesit e kujdesit psiko-social për fëmijët, mbi “Masat e politikave të mbrojtjes së fëmijës – me fokus fëmijët me aftësi të kufizuar dhe programet e fuqizimit të familjes”, në kuadër të projektit të zbatuar në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, financuar […]
July 10, 2019

Fillon zbatimin projekti “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike” në Bashkinë Lezhë

Më 10 korrik 2019, CoDe Albania organizoi aktivitetin e parë në zbatim të projektit në Bashkinë Lezhë “Mbrojtja e Fëmijës me Aftësi të Kufizuar – Qasje Sistematike”, financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Terre des hommes në Shqipëri (Tdh) në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare Burimore të Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC). Në ambientet e Hotel Liss – Lezhë, u […]
July 4, 2019

Intervistë në Radio Tirana – RTSH mbi projektin “Të rinjtë me aftësi të kufizuar, ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”

CoDe Albania ishte e ftuar ditën e sotme në emisionin radiofonik “UNË MUNDEM” në Radio Televizonin Shqiptar, për të folur mbi arritjet e projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar, ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” që po zbatohet Bashkitë Durrës dhe Fier, me fonde nga GIZ – Programi ProSEED. Gjatë emisionit, u mundësua edhe komunikimi telefonik me znj. Meme Xhaferaj – […]
July 2, 2019

Përmbyllja e sesioneve të informimit në Durrës mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”

U përmbyllën në Durrës sesionet informuese mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse të zhvilluara me grupe të ndryshme të komunitetit, në kuadër të fushatës “Zbulo Veten” të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED. Gjatë sesioneve të informimit të realizuara në bashkëpunim me Drejtorinë e […]
June 29, 2019

Aktivitet Sportiv me të rinjtë aktivistë, Shkodër

Anëtarë të Parlamentit Rinor Shkodër, me mbështetjen e organizatës CoDe Albania dhe Intelektualët e Rinj, Shpresë (IRSH) organizuan aktivitetin sportiv në formën e një Konkursi Volejbolli, me synim promovimin e përfshirjes së të rinjve në fushën e sportit. I ftuar në aktivitet ishte edhe z.Nikolin Qafarena –Lojtar i ekipit të volejbollit në qytetin e Shkodrës “Vllaznia”, i cili bashkëndau sfidat […]
June 27, 2019

Sesione informimi në Durrës dhe Fier mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”

Në vijim të fushatës “Zbulo Veten” në kuadër të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED, CoDe Albania ka organizuar disa sesione informimi në Durrës dhe Fier mbi “Promovimin e diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”. Sesionet e informimit, të realizuara në bashkëpunim me Drejtoritë e Formimit Profesional […]
June 27, 2019

Klubi i Librit- Gjuetari i Balonave

U zhvillua me datë 27 Qershor 2019, takimi i radhës me Klubin e Librit, gjatë së cilit u diskutua libri “Gjuetari i Balonave” nga autori Khaled Hosseini. Aktivistët e pranishëm diskutuan mbi perceptimet e tyre lidhur me mesazhin e librit, si edhe mbi tematika të tjera sociale me bazë familjen, marrëdhënien babë – bir, perceptimin e rolit të femrës në […]
June 26, 2019

“Terma Reference – Ekspert i jashtëm në fushën e të drejtave të fëmijëve dhe aftësisë së kufizuar”

TERMA REFERENCE Titulli i projektit: “Mbrojtja e fëmijës me aftësi të kufizuar – Qasje Sistematike” Numër kontrate: 2017/394-906/SG15 Kohëzgjatja e projektit: 10/06/2019-10/04/2020 Donator: Financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Terre des hommes në Shqipëri (Tdh) në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare Burimore të Trajnimit dhe Asistencës Teknike (ANTTARC). Qëllimi i projektit: Mundësimi i ofrimit të masave cilësore të politikës për […]
June 18, 2019

Organizohet CineForum me të rinjtë e Parlamentit Rinor në Shkodër, për filmin “Wonder”

Parlamenti Rinor Shkodër zhvilloi aktivitetin e rradhës në kuadër të projektit të CoDe Albania “Rinia Shqiptare në Veprim 2017–2019”, në bashkëpunim me organizatën Intelektualët e Rinj Shpresë, (IRSH). Aktiviteti – CineForum, u realizua përmes improvizimit të një mini-kinemaje për filmin “Wonder”, film i cili është trajtuar edhe në një prej Klubeve të Filmit organizuar nga aktivistët e CoDe pranë qendrës […]
June 15, 2019

Aktivitet ndërgjegjësues – “Le të pastrojmë së bashku plazhin e Velipojës”

Në kuadër të projektit “Rinia Shqiptare në Veprim 2017-2019” u zhvillua ditën e Shtunë më 15 Qershor 2019 aktiviteti ndërgjegjësues për mbrojtjen e mjedisit. Anëtarë të Parlamentit Rinor Shkodër, njëkohësisht dhe aktivistë u angazhuan në nismën e pastrimit të vijës bregdetare të plazhit të Velipojës. Para si dhe gjatë aktivitetit ndërgjegjësues qytetarëve iu shpërndanë fletëpalosje me thirrjen ”Le të pastrojmë […]
June 14, 2019

Aktivitet Ndërgjegjësues – Pastrim i zonës së Vollgës, Durrës

Ditën e Premte më 14 Qershor 2019, u zhvillua aktiviteti i rradhës në qytetin e Durrësit, me synim ndërgjegjësimin për mbrojtjen e mjedisit. 21 të rinj kontribuan në pastimin e zonës së Vollgës, Durrës, një nga qytetet më të frekuentuara nga turistët gjatë sezonit veror. Aktivitetet e kësaj natyre synojnë aktivizimin e të rinjve, ndërgjegjësimin e shoqërisë ndaj mbrojtjes së […]
June 14, 2019

Sesion informimi në Fier “Promovimi i diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”

Organizata CoDe Albania- COHERENT DEVELOPMENT ALBANIA, në kuadër të zbatimit të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED, organizoi në mjediset e DRFPP Fier, sesionin e informimit “Promovimi i diversitetit social për ndërtimin e komuniteteve gjithëpërfshirëse”. Pjesëmarrësit në sesionin e informimit u njohën me barrierat fizike që pengojnë të […]
June 12, 2019

Nxënësit e shkollës së mesme jopublike ‘Numani’ në Fier vizitojnë mjediset e Qendrës Multifunksionale ‘Horizont’

CoDe Albania në vijim të zbatimit të projektit “Të rinjtë me aftësi të kufizuar, ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse” me fonde nga GIZ – Programi ProSEED, organizoi në bashkëpunim me Qendrën Multifunksionale ‘Horizont’ në Fier, vizitën e 2 mësueseve dhe 10 nxënësve të shkollës së mesme jobpublike ‘Numani’ në mjediset e qendrës. Vizita u realizua në kuadër të fushatës “Zbulo Veten” […]
June 10, 2019

Zhvillohet takimi lidhur me sfidat dhe perspektivat e punësimit të të rinjve me aftësi të kufizuar në Bashkinë Fier

Në kuadër të zbatimit të projektit në Bashkinë Fier “Të rinjtë me aftësi të kufizuar – ndërtues të komuniteteve gjithëpërfshirëse”, financuar nga GIZ – Programi ProSEED,  CoDe Albania organizoi ditën e djeshme takimin me përfaqësues të Drejtorisë Rajonale të Punësimit Fier, Drejtorisë së Punëve Publike dhe Transportit – Bashkia Fier, bizneseve lokale, Qendrës Multifuksionale “Horizont” dhe të rinjve me aftësi […]
WhatsApp chat